Ενδείξεις για γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα – Newsbeast

Γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Κορέα για την 75ης επετείου από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών.

«Ενδείξεις μιας στρατιωτικής παρέλασης –που περιλάμβανε εξοπλισμούς και μεγάλο αριθμό ατόμων– εντοπίσθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ», έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι νοτιοκορεατικές και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών «παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εδώ και εβδομάδες εικόνες από εμπορικούς δορυφόρους έδειχναν χιλιάδες βορειοκορεάτες στρατιώτες να ασκούνται στο βάδην και νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια παρέλαση για να αποκαλύψει έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ή έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από υποβρύχιο.

Η παρέλαση αυτή έλαβε χώρα μέσα σ’ ένα πολύ βαρύ εσωτερικό πλαίσιο εξαιτίας κυρίως της επιδημίας της Covid-19. Η Βόρεια Κορέα, η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε ένα κρούσμα στο έδαφός της, έκλεισε τον Ιανουάριο τα σύνορά της για να επιχειρήσει να εμποδίσει τη διάδοση του ιού.

Αντίθετα με προηγούμενες παρελάσεις, κανένα ξένο μέσο ενημέρωσης δεν είχε προσκληθεί. Πολλές πρεσβείες είναι κλειστές εξαιτίας των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ξένων παρατηρητών να είναι περιορισμένος.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr