Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν το ρωσικό κομβόι να έχει αναπτυχθεί γύρω από το Κίεβο

Νέες δορυφορικές εικόνες που λήφθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη δείχνουν ότι η ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που βρισκόταν βορειοδυτικά του Κιέβου και εκτεινόταν σε περισσότερα από 60 χιλιόμετρα έχει «διασκορπιστεί σε μεγάλο βαθμό και ανακατανεμηθεί», σύμφωνα με την Maxar Technologies.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ορισμένα στοιχεία της συνοδείας έχουν «επανατοποθετηθεί» σε δάση και δεντρόφυτες περιοχές κοντά στη Λουμπιάνκα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Maxar.

Ακριβώς βόρεια της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ στο Χόστομελ της Ουκρανίας, φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να κάθονται σε δρόμους σε κατοικημένες περιοχές στην πόλη Ozera — 17 μίλια βορειοδυτικά του Κιέβου.

Ρυμουλκούμενο πυροβολικό και άλλα οχήματα φαίνονται να κρύβονται σε αραιά σημεία δέντρων κοντά στη Λουμπιάνκα — περίπου τρία μίλια βορειοδυτικά της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ.

Οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 11:37 π.μ. ώρα Κιέβου (4:37 π.μ. ET) την Πέμπτη.

Στην Μπερεστιάνκα, περίπου 15 χλμ δυτικά της αεροπορικής βάσης, μια σειρά από φορτηγά καυσίμων και, όπως ισχυρίζεται ο Maxar, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, τοποθετούνται σε ένα χωράφι κοντά σε δέντρα.

Πηγή άρθρου: www.902.gr