Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε προσκύνημα

Στο βόρειο Ισραήλ βρέθηκαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, για να μετάσχουν στο ετήσιο προσκύνημα, που συνιστά και την μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το προσκύνημα, που πραγματοποιείται κατά την εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ, γίνεται στο Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ, γύρω από τον φερόμενο τάφο του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι, που ήταν ταλμουδιστής του 2ου αιώνα μ.Χ. και στον οποίο αποδίδεται το Ζοχάρ, κεντρικό βιβλίο του εβραϊκού μυστικισμού.

Οι αρχές επέτρεψαν την παρουσία 10.000 ατόμων στον ταφικό περίβολο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 650 λεωφορεία ναυλώθηκαν από όλη τη χώρα μεταφέροντας περίπου 30.000 άτομα.Η ισραηλινή αστυνομία κάλεσε τους συμμετέχοντες «να τηρούν τις οδηγίες ώστε οι εορτασμοί να γίνουν χωρίς συμβάντα».Περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του προσκυνήματος.

Το 2019, οι διοργανωτές υπολόγιζαν τον αριθμό των προσκυνητών που συμμετείχαν σε 250.000. Πέρυσι, η εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

24114825
24114119

Το Ισραήλ έχει την πλέον γρήγορη εμβολιαστική εκστρατεία στον κόσμο. Μετά από έναν χρόνο πολύ σκληρών μέτρων, πλέον άρχισε σταδιακά να βγαίνει από το τρίτο lockdown στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους καταργήθηκε την Κυριακή. Από τον Δεκέμβριο, περισσότερα από πέντε εκατομμύρια Ισραηλινοί (53% του πληθυσμού) έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ή περίπου το 80% του πληθυσμού άνω των 20 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τη χώρα που έχει καταγράψει περίπου 838.000 κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 6.300 θανάτους από την νόσο.

24114117
24114122

Ειδήσεις σήμερα:


Ρωσία: Οι δημιουργοί του Sputnik-V θα καταθέσουν μήνυση στην υγειονομική αρχή της Βραζιλίας

Γερμανία: Με φωνές ή τραγούδι 8 δευτερολέπτων μέσα σε ειδικό θάλαμο θα εντοπίζονται οι φορείς κορωνοϊού

Πορτογαλία: Εγκαινιάστηκε η μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr