Χωρίς μάσκα προστασίας η Μελάνια, η Ιβάνκα και άλλοι 20 καλεσμένοι του Τραμπ στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν

Σε εκτενές άρθρο της η Washington Post αποτυπώνει λεπτομερώς την ριψοκίνδυνη στάση της Πρώτης Κυρίας, της Πρώτης Θυγατέρας, καθώς και άλλων συγγενών, φίλων, υποστηρικτών κ.λπ. οι οποίοι παρέστησαν ως θεατές στο χώρο του πρώτου ντιμπέιτ, στο Κλίβελαντ.

Κανένα μέλος της συνοδείας του Προέδρου δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια των διαξιφισμών με τον ανθυποψήφιο, Τζο Μπάιντεν. Η συμπεριφορά των ανθρώπων του Τραμπ παραβίασε τους όρους οι οποίοι είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο αντιπάλων πλευρών, ειδικά για όσους θα παρακολουθούσαν ζωντανά το ντιμπέιτ.

Ο Φρανκ Φάρενκοπφ, επικεφαλής της Επιτροπής Διεξαγωγής των Προεδρικών Δημοσίων Συζητήσεων, δήλωσε στην Washington Post ότι «τα μέλη της Πρώτης Οικογενείας των ΗΠΑ προσήλθαν στο χώρο φορώντας μάσκες, τις οποίες όμως αφαίρεσαν αμέσως μόλις κάθισαν στις θέσεις τους. Όμως, σύμφωνα με τον κανονισμό, θα έπρεπε να συνεχίσουν να τις φορούν. Η μάσκα προστασίας ήταν υποχρεωτική για όλους τους παρισταμένους, εκτός από τον Πρόεδρο Τραμπ, τον Τζο Μπάιντεν και τον συντονιστή του ντιμπέιτ, Κρις Γουάλας».

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου του Κλίβελαντ «άτομα εισερχόμενα στην αίθουσα του ντιμπέιτ έφεραν μάσκες, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως τις αφαίρεσαν καθήμενοι. Γιατρός της κλινικής μας προσφέρθηκε να προμηθεύσει όσους δεν έφεραν μάσκα, εκείνοι όμως επέμεναν να μην συμμορφώνονται με τον κανονισμό».

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι η Μελάνια, η Ιβάνκα, η Τίφανι, ο Ντόναλντ ο νεότερος και πολλοί άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι της πλευράς Τραμπ έκαναν τη χαρακτηριστική χειρονομία άρνησης στον γιατρό ο οποίος τους πρότεινε μάσκες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr