Αυξήθηκαν ραγδαία οι νεκροί από τις σφοδρές πλημμύρες στην Τουρκία

Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί από τις τις πλημμύρες στην τουρκική περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας στη γειτονική χώρα, στη δεύτερη φυσική καταστροφή που πλήττει τη χώρα αυτό το μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι τέθηκαν υπό έλεγχο οι φωτιές, οι οποίες μαίνονταν επί δύο εβδομάδες σε νότιες παραλιακές περιοχές.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία της Κασταμονής και άλλοι δύο άνθρωποι στη Σινώπη.

IHA via AP

Οι έρευνες συνεχίζονται για μία 80χρονη αγνοούμενη γυναίκα στην επαρχία Μπαρτίν. Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοί με τη βοήθεια σκαφών.

Επίσης, προσωπικό της ακτοφυλακής διέσωσε με ελικόπτερα ανθρώπους που είχαν καταφύγει στις σκεπές κτιρίων, καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα περίπου 330 χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, πρόσθεσε η AFAD.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr