Αυστραλία: Πύθωνας τριών μέτρων σκόρπισε τον τρόμο σε σούπερ μάρκετ (Βίντεο)

Ενας πύθωνας μήκους τριών μέτρων σκόρπισε τον τρόμο στους πελάτες ενός σούπερ μάρκετ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ξεπροβάλλοντας από ένα ράφι στο τμήμα των μπαχαρικών.

«Μόνο στην Αυστραλία!» έγραψε Η Χίλαρι Λέι σε ανάρτησή της στο Facebook, μέσα από την οποία κοινοποίησε το βίντεο με το πρωτοφανές περιστατικό.

 Μια νεαρή γυναίκα, η Ελάινα Αλάτι, έψαχνε μπαχαρικά για το δείπνο που θα έφτιαχνε τη Δευτέρα το βράδυ, όταν έστρεψε το κεφάλι της προς τα δεξιά και είδε το πελώριο φίδι «μόλις 20 εκατοστά από το πρόσωπό» της.

«Μάλλον απλά ήθελε να πει ένα γεια», είπε χαριτολογώντας στον Guardian.

Η Αλάτι είπε ότι ο πύθωνας αρχικά ήταν κουλουριασμένος πίσω από τα μπαχαρικά. «Δεκάδες άνθρωποι πρέπει να είχαν περάσει από εκεί», εκτίμησε.

Μόλις διαπιστώθηκε η παρουσία του τρομακτικού επισκέπτη, το προσωπικό του καταστήματος αντέδρασε γρήγορα και ήρεμα, αποκλείοντας το σημείο για την ασφάλεια των πελατών.

«Είναι τυχερό που ήμουν αυτή που το αντίκρισε πρώτη», είπε η Αλάτι. «Οι περισσότεροι θα είχαν φρικάρει».

Εχοντας διατελέσει εθελόντρια κυνηγός φιδιών, πήγε στο σπίτι της και έφερε τον  απαραίτητο εξοπλισμό που της επέτρεψε να απομακρύνει με ασφάλεια το μη δηλητηριώδες ερπετό. Στη συνέχεια το απελευθέρωσε σε μια κοντινή θαμνώδη έκταση.

«Ηταν ήρεμο, καθόλου επιθετικό», περιέγραψε.

«Εχω συνηθίσει να βλέπω φίδια σε περίεργα μέρη, αλλά δεν περίμενα ότι θα έβλεπα ένα στο σούπερ μάρκετ» πρόσθεσε.

Οι πύθωνες αυτού του είδους (diamond python) συναντώνται σε θαμνώδεις περιοχές και στα εθνικά πάρκα του Σίδνεϊ, αλλά συχνά δεν γίνονται αντιληπτοί λόγω των νυχτερινών και αργών κινήσεών τους.

«Ο διαμαντένιος πύθωνας δεν είναι τόσο διαδεδομένος στο Σίδνεϊ όσο ήταν κάποτε και, αν και δεν θεωρείται ότι κινδυνεύει, βρίσκεται υπό απειλή από την καταστροφή των οικοτόπων», αναφέρει το Μουσείο της Αυστραλίας στην ιστοσελίδα του.

Οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις αλλά μπορούν να προκαλέσουν ένα ιδιαίτερο επώδυνο δάγκωμα. Τα δόντια τους μπορούν να αποσπαστούν και να παραμείνουν ενσωματωμένα στο θύμα.

(με πληροφορίες από Guardian)Πηγή άρθρου: www.huffingtonpost.gr