‘Αθλητικογράφος είχε πει για μένα ‘Βλέπω την Αννούλα’ και το σχολίασα στη Eurovision’

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το ομοφοβικό μήνυμα που έλαβε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της Eurovision και την απάντηση που έδωσε ενώ αποκάλυψε για τις προσβολές που είχε δεχτεί το 2006 από αθλητικογράφο.

Ένα ομοφοβικό σχόλιο που έλαβε πριν λίγα 24ωρα, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της Eurovision, δεν έμεινε αναπάντητο από τον Γιώργο Καπουτζίδη, με τον γνωστό ηθοποιό, σεναριογράφο και τηλεπαρουσιαστή να φιλοξενείται στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό” και να αναφέρεται στο ντόρο που προκλήθηκε.

Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Δεν είναι γνωστός όρος, μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας γνωρίζουν αυτό τον όρο στην Ελλάδα και είναι κρίμα.

Ουσιαστικά είναι όταν μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός και προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει.

Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα”, δήλωσε αρχικά, για να αποκαλύψει στη συνέχεια πως πριν από αρκετά χρόνια ένας αθλητικογράφος είχε πει για εκείνον “Βλέπω την Αννούλα”, κάτι που με τη σειρά του σχολίασε κατά τη διάρκεια μετάδοσής του στην Eurovision χωρίς να το αντιληφθεί ουδείς.

“Δεν είναι μόνο αυτό έκανα και κάτι άλλο, δεν το ακούσατε όμως. Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, είχε πει “Αχ καλέ, βλέπω την Αννούλα”, είχε πει “όξω που… κι άσχημε” και διάφορα άλλα.

Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν “Αννούλες” τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά. Φέτος εγώ όταν παρουσίαζα και εμφανίστηκε το τραγούδι της Γερμανίας, του οποίου το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο του μαγαζιού που τραγουδάει η Άννα Βίσση εγώ είπα: “ετοιμάζεται το σκηνικό που είναι ίδιο με το Hotel Ερμού, μόνο που αυτή τη φορά δεν βλέπω την Αννούλα”. Το πήρα και το χρησιμοποίησα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή άρθρου: www.sport24.gr