Αστυνομία Αΐτής για δολοφονία προέδρου: 26 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί τα μέλη της ομάδας εκτελεστών

Η ομάδα των ενόπλων που διέπραξε τη δολοφονία του προέδρου της Αΐτής Ζοβενέλ Μοΐζ την Τετάρτη αποτελείτο από 26 πολίτες της Κολομβίας και δύο πολίτες των ΗΠΑ με αϊτινή καταγωγή, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας της Καραϊβικής.

«Επρόκειτο για ομάδα αποτελούμενη από 28 επιτιθέμενους, ανάμεσά τους 26 Κολομβιανούς, που διεξήγαγε την επιχείρηση για να δολοφονήσει τον πρόεδρο», είπε ο Λεόν Σαρλ, γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Αϊτής.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία προέδρου Αϊτής: Η Ουάσιγκτον ανταποκρίνεται σε αίτημα για βοήθεια στις έρευνες

Διευκρίνισε ότι δύο Αμερικανοί και 15 Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί, τρεις Κολομβιανοί σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ συνεχίζουν ακόμη να διαφεύγουν.

Υπ. Άμυνας Κολομβίας: Πρώην στρατιωτικοί έξι από τους μισθοφόρους

Τουλάχιστον έξι από τους φερόμενους ως μισθοφόρους που οι αρχές της Αϊτής κατηγορούν πως ενεπλάκησαν στη δολοφονία του προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ είναι πρώην μέλη των ένοπλων δυνάμεων της Κολομβίας, ανακοίνωσε στο μεταξύ ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας Διέγο Μολάνο.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για κολομβιανούς πολίτες, πρώην μέλη του στρατού. Δώσαμε οδηγίες (…) στην αστυνομία και στον στρατό να συνεργαστούν άμεσα στη διεξαγωγή αυτής της έρευνας για να εξακριβωθούν τα γεγονότα», ανέφερε ο κ. Μολάνο στη διάρκεια βίντεο το οποίο διανεμήθηκε σε μέσα ενημέρωσης από τις υπηρεσίες του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr