Απτόητες Ουγγαρία-Πολωνία: Διατηρούν το βέτο για το Ταμείο Ανάκαμψης | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουγγαρία και η Πολωνία διατηρούν το βέτο ενάντια στην υιοθέτηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η διατήρηση του βέτο από τις δύο χώρες έγινε γνωστή από τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σζιτζάρτο, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του στις Βρυξέλλες. «Επιβεβαιώσαμε ότι στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου», δήλωσε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ σε ένα βίντεο που κοινοποίησε στο Facebook. «Δεν θα δώσουμε χώρο σε καμία προσπάθεια που αποσκοπεί στη διάλυση αυτής της συνεργασίας», πρόσθεσε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FAZ: Η Κομισιόν πετάει έξω από το Ταμείο Ανάκαμψης Πολωνία και Ουγγαρία

Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός -Ουγγαρία: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την πρόταση στην σημερινή της μορφή

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Πάβελ Γιαμπλόνσκι, ανέφερε στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Polsat News ότι ούτε η χώρα του αλλάζει τη στάση της. «… Ο πρωθυπουργός κατέστησε ιδιαίτερα σαφές ότι δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία λύση που δεν θα εγγυάται τον σεβασμό των δικαιωμάτων μας, δεν θα μας προσφέρει μια εγγύηση ότι είμαστε ασφαλείς, ότι τα δικαιώματα που ορίζονται στη συνθήκη της ΕΕ τηρούνται», είπε, και συνέχισε: «Εάν υπάρξει μια συμφωνία που εγγυάται αυτά τα δικαιώματα, τότε θα συμφωνήσουμε. Το βέτο είναι ένα εργαλείο».Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr