Από τους Αμπελόκηπους στο Σουλτανάτο του Ομάν: Ο Έλληνας κτηνίατρος των αλόγων του σουλτάνου

Γεννήθηκε στους Αμπελοκήπους της Αθήνας, αλλά οι ρίζες της οικογένειάς του απλώνονταν από τον Μελιγάλα και τη Σμύρνη (από την πλευρά του πατέρα) έως τα Σφακιά της Κρήτης, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τη Νάξο και την Κωνσταντινούπολη (από την πλευρά της μητέρας).

Με την πολυπολιτισμικότητα αυτή «γραμμένη» στο DNA του, τα βήματα της ζωής του τον «ταξίδεψαν» σε διάφορα μέρη της Γης προτού τελικά πιάσει λιμάνι ζωής στο Σουλτανάτο του Ομάν.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ονειρευόταν από μικρός να γίνει κτηνίατρος και το όνειρο του έγινε πραγματικότητα, με προπτυχιακές σπουδές στη Βουλγαρία και μεταπτυχιακές στο Εδιμβούργο. Αυτό που ίσως όμως δεν είχε ποτέ σκεφτεί σπουδάζοντας ήταν πως ως κτηνίατρος θα αναλάμβανε την ευθύνη της φροντίδας περίπου 270 αλόγων, μέρους του Βασιλικού Ιππικού του Σουλτάνου του Ομάν. Και όχι μόνο αυτό, αφού στην πανέμορφη αυτή χώρα της αραβικής Χερσονήσου, όπου μένει τα τελευταία 15 χρόνια, παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, ενώ σήμερα είναι και ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουλτανάτο.

Πηγή άρθρου: www.cnn.gr