Απαγορεύονται τα ταξίδια από και προς τη Λισαβόνα λόγω έξαρσης του Covid

Πισωγύρισμα για την πορτογαλική πρωτεύουσα φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύονται τα ταξίδια από και προς τη Λισαβόνα για τα επόμενα Σαββατοκύριακα

«Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο, που δεν είχε προβλεφθεί, όμως η κυβέρνηση το έλαβε για να περιορίσει την αύξηση του δείκτη επίπτωσης στο εσωτερικό της μητροπολιτικής περιοχής της Λισαβόνας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα.

Συγκεκριμένα, και μέχρι νεωτέρας, οι μη απαραίτητες μετακινήσεις από και προς την πρωτεύουσα και τα προάστιά της θα απαγορεύονται από την Παρασκευή το βράδυ έως τη Δευτέρα το πρωί, είπε, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως μετέδωσε το Associated Press η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, τοπική ώρα.

«Γνωρίζουμε ότι [η απαγόρευση ταξιδιού] δεν είναι εύκολη και ότι δεν είναι αυτό που θέλουν οι άνθρωποι, αλλά πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την υπόλοιπη χώρα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στην μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας ζουν περίπου 2,8 εκατομμύρια.

Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λισαβόνας εξαιρούνται από την απαγόρευση, όπως και τα ταξίδια που σχετίζονται με την εργασία.

Η Πορτογαλία κατέγραψε μία ημέρα πριν 1.350 νέα κρούσματα κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών, ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σήμερα, η Γενική Διεύθυνση Υγείας ανέφερε επιπλέον 1.233 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων περισσότερες από 800 στην περιοχή της Λισαβόνας και την κοιλάδα του Τάγου.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχει  μετάδοση στην κοινότητα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα στην περιοχή της Λισαβόνας.

«Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί», παραδέχθηκε η Βιέιρα ντα Σίλβα εξηγώντας πως η κυβέρνηση αναμένει ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση, ιδίως σε ό,τι αφορά τον ρόλο της παραλλαγής που πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr