Ανηλεείς μάχες στο Σεβεροντονέτσκ, λυγίζει η πόλη

Ανηλεείς μάχες στο Σεβεροντονέτσκ, λυγίζει η πόλη

Η πόλη Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων, έχει περάσει «σε μεγάλο βαθμό» υπό τον έλεγχο της Μόσχας ενώ στο γειτονικό Λισίτσανσκ οι καταστροφές είναι «τεράστιες», δήλωσε απόψε ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις «ελέγχουν μεγάλο μέρος του Σεβεροντονέτσκ. Η βιομηχανική ζώνη είναι ακόμη δική μας, δεν υπάρχουν Ρώσοι εκεί. Οι μάχες διεξάγονται μόνο στους δρόμους εντός της πόλης» ανέφερε μέσω του Telegram ο Σέρχι Γκαϊντάι.

Ο Γκαϊντάι διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περικυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν στο Λουχάνσκ. Όπως ανέφερε, οι Ρώσοι ελέγχουν «προσωρινά» το 90% της περιοχής.

«Οι Ρώσοι πυροβολούν τα πάντα, καταστρέφουν όλα τα σπίτια του Σεβεροντονέτσκ, με άρματα, με το πυροβολικό. Βάλλουν εναντίον και της βιομηχανικής ζώνης επίσης, αλλά τα αγόρια μας αντιστέκονται στους δρόμους», συνέχισε.

Το Λισίτσανσκ ελέγχεται πλήρως από τον ουκρανικό στρατό αλλά έχει γίνει στόχος «ισχυρών και χαοτικών» βομβαρδισμών. Οι Ρώσοι στοχεύουν «σκόπιμα» τα νοσοκομεία και τα κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, πρόσθεσε. «Πυροβολούν με όπλα μεγάλου διαμετρήματος, οι καταστροφές είναι τεράστιες», σύμφωνα με τον Γκαϊντάι.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «ίσως θα πρέπει να αποσυρθούν» σύντομα από το Σεβεροντονέτσκ και να μετακινηθούν σε θέσεις καλύτερα οχυρωμένες.

Το Σεβεροντονέτσκ είναι η μεγαλύτερη αστική ζώνη της περιφέρειας του Λουχάνσκ που παραμένει ακόμη στα χέρια των Ουκρανών.Πηγή άρθρου: www.enikos.gr