Αναξιόπιστος ο τρόπος που καταγράφουν τα κρούσματα – Newsbeast


Αναξιόπιστο θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού στην Τουρκία και ακυρώνει από την επόμενη εβδομάδα την εξαίρεση που είχε αποφασίσει για τέσσερις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, από τις 9 Νοεμβρίου ισχύει και πάλι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για το σύνολο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων πλέον και Αϊδινίου, Σμύρνης, Μούγλων και Αττάλειας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο Facebook, αιτία για την αναστολή της εξαίρεσης, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Αύγουστο, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει και πάλι να αναφέρει μόνο τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία συνοδεύονται από συμπτώματα της νόσου Covid-19, και όχι τα ασυμπτωματικά.

«Έτσι», τονίζεται στην ανάρτηση, «απουσιάζει μια αξιόπιστη βάση δεδομένων για την αξιολόγηση της πραγματικής κατάστασης» της πανδημίας, η οποία αποτέλεσε και το υπόβαθρο της εξαίρεσης από την ταξιδιωτική προειδοποίηση. Ακόμη πάντως και η αρχική εξαίρεση δεν είχε επηρεάσει την ταξινόμηση συνολικά της Τουρκίας ως «περιοχής κινδύνου», διευκρινίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠηγή άρθρου: www.newsbeast.gr