Αμερικανικές εκλογές: Ωρύεται ο Τραμπ στο Twitter ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση – Κόσμος

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ, με την καταμέτρηση ψήφων στις πολιτείες-«κλειδιά», Πενσυλβάνια, Νεβάδα, Τζώρτζια και Βόρεια Καρολίνα. Συγκεκριμένα στην Πενσυλβάνια έχουν μείνει περίπου 20-23 χιλιάδες επιστολικές ψήφοι προς καταμέτρηση μόνο από την κομητεία Άλεγκενι. Έχουν επίσης, ακόμα περίπου 17.000 προσωρινές ψήφους.

Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα δίνει προβάδισμα στον Τζο Μπάιντεν, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ (σ.σ.: ο οποίος παραμένει πίσω σε Νεβάδα, Τζώρτζια και Πενσυλβάνια). Άλλωστε ο Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι ετοιμάζεται να προσφύγει στα δικαστήρια,καταγγέλοντας νοθεία, παρόλο που οι σύμβουλοί του τον έχουν συμβουλεύσει ότι οι αγωγές είναι απίθανο να βγουν υπέρ του ειδικά σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, η Νεβάδα και η Τζώρτζια.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων την τελευταία ώρα δείχνει να έχει “αφηνιάσει” ανεβάζοντας στο Twitter πάνω από τέσσερις αναρτήσεις, τις οποίες η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λογόκρινε και απέκρυψε ως παραπλανητικές. Αρχικά ο Τραμπ ανήρτησε ότι οι επιστολικές ψήφοι που συλλέχθηκαν μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης είναι παράνομες. Στη συνέχεια, σε άλλο tweet είπε ότι «κακά πράγματα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια εκείνων των ωρών, όπου η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ κακώς και με σκληρό τρόπο δεν επιτράπηκε. Τρακτέρ μπλόκαραν τις πόρτες και τα παράθυρα ήταν καλυμμένα με χοντρό χαρτόνι, έτσι ώστε οι ελεγκτές να μην μπορούν να δουν τα δωμάτια καταμέτρησης». Οι άνθρωποι φώναζαν «σταματήστε να μετράτε και ζητούν ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» πρόσθεσε σε άλλη ανάρτησή του.

Μάλιστα λίγο αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σε μια ακόμα ανάρτηση, υποστηρίζωντας ψευδώς ότι κέρδισε και μάλιστα με διαφορά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.Πηγή άρθρου: www.news247.gr