Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο δείκτης πιθανότητας βγάζει νικητή τον Τζο Μπάιντεν -Κρατούν τη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι | ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη στις αμερικανικές εκλογές 2020, με βάση τα έως τώρα δεδομένα.

Ο δείκτης πιθανότητας του Fox News χρησιμοποιεί τα δεδομένα που έχει το δίκτυο από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών 2020, προκειμένου να δώσει το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με αυτόν, ως τις 05.26 το ξημέρωμα (ώρα Ελλάδος), ο Τζο Μπάιντεν έμοιαζε να έχει 69% πιθανότητες να κερδίσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Ο δείκτης πιθανότητας για τη νίκη στις αμερικανικές εκλογές 2020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Στην Βουλή των Αντιπροσώπων εκλέχθηκε ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου επί Ομπάμα

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Εκλεισαν οι κάλπες σε 25 πολιτείες -Προηγείται σε εκλέκτορες ο Μπάιντεν

Στις πολιτείες όπου οι κάλπες δεν έχουν κλείσει, ο δείκτης πιθανότητας λαμβάνει υπόψη του τα δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Να σημειώσουμε πως λεπτό, το λεπτό, ο δείκτης αυτός μεταβάλλεται. Ωστόσο, για την ώρα, παραμένει σε μεγάλο ποσοστό υπέρ του δημοκρατικού υποψηφίου, Τζο Μπάιντεν.

Πιθανότητα 69% υπέρ του Μπαίντεν

Σύμφωνα λοιπόν με τον δείκτη πιθανότητας, ο Τζο Μπάιντεν έχει 69% υψηλότερες πιθανότητες να κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές 2020. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως οι Ρεπουμπλικανοί κρατάνε την πλειοψηφία στη Γερουσία, κάτι που οι αντίπαλοί τους στο δημοκρατικό κόμμα επιθυμούσαν διακαώς να αλλάξουν απόψε.

Τέλος, με βάση τον ίδιο δείκτη πιθανότητας, οι δημοκρατικοί είναι σχεδόν βέβαιο (95%) πως η βουλή των αντιπροσώπων θα παραμείνει στα χέρια των Δημοκρατικών για τα επόμενα δύο χρόνια.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr