Αμερικανικές Εκλογές 2020: Η Αριζόνα επικύρωσε τη νίκη Μπάιντεν | ΚΟΣΜΟΣ

Η Αριζόνα επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία του απέναντι στον Ρεπουμπλικανό απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ακόμη δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του.

«Σήμερα υπογράψαμε την επικύρωση (των αποτελεσμάτων) των εκλογών του 2020 στην Αριζόνα», ανέφερε μέσω του Twitter ο Νταγκ Ντάσεϊ, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Πολιτείας αυτής, η οποία πέρασε για πρώτη φορά στους Δημοκρατικούς μετά από περίπου 25 χρόνια. Ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά μόλις 10.457 ψήφων σε σύνολο περίπου 3,5 εκατομμυρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε μόνο γυναίκες για το επικοινωνιακό επιτελείο του Λευκού Οίκου

Κάταγμα υπέστη ο Τζο Μπάιντεν παίζοντας με τον σκύλο του -Θα κυκλοφορεί με ειδική μπότα για εβδομάδες

Η Κέιτι Χομπς, η υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας, που είναι αρμόδια για τις εκλογές, έκανε λόγο για μια διαδικασία που διεξήχθη «με διαφάνεια, ακρίβεια και ισότητα (…), παρά τους πολλούς, αβάσιμους ισχυρισμούς για το αντίθετο».

Η Αριζόνα επικύρωσε επίσης τη νίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μαρκ Κέλι στις εκλογές αυτές.

Η επικύρωση των αποτελεσμάτων δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα σταματήσουν οι προσφυγές στα δικαστήρια, γιατί η νομοθεσία της Αριζόνας επιτρέπει στους υποψηφίους να αμφισβητούν δικαστικά τα αποτελέσματα ακόμη και μετά την επικύρωσή τους.

Από τις αμφίρροπες Πολιτείες τις οποίες κέρδισε ο Μπάιντεν, η μοναδική που δεν έχει επικυρώσει ακόμη τα αποτελέσματα είναι το Ουισκόνσιν, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr