Άλλαξε την αγωγή για την Πενσιλβάνια η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ – Newsbeast

Με αργόσυρτα και βαριά βήματα και διαδικασία όσο πιο αργή γίνεται, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να αρχίζει να αναγνωρίζει, περίπου δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές στη χώρα, πως ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ εγκατέλειψε χθες μεγάλο μέρος της αγωγής της, που είχε ως στόχο την παρεμπόδιση της Πενσιλβάνιας, αναφορικά με την επικύρωση του αποτελέσματος της προεδρικής εκλογής, επικεντρώνοντας τη νομική στόχευση της υπόθεσης μόνο σε ένα μικρό αριθμό ψηφοδελτίων.

Σε τροποποιημένη αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, εγκατέλειψε τον ισχυρισμό της ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι παρανόμως, εμπόδισαν παρατηρητές από την παρακολούθηση της διαδικασίας καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων στη Φιλαδέλφεια και το Πίτσμπεργκ.

Η πιο λιτή μορφή της αγωγής επικεντρώνεται τώρα, σε έναν ισχυρισμό ότι οι κομητείες στις οποίες είχαν επιρροή οι Δημοκρατικοί, επέτρεψαν παράνομα σε ψηφοφόρους να διορθώσουν λάθη στις επιστολικές τους ψήφους, παραβιάζοντας την πολιτειακή νομοθεσία.

Οι (εκλογικοί) αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η αναφερόμενη διαμάχη επηρεάζει ένα μικρό αριθμό ψήφων στην πολιτεία, όπου ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη από 60.000 ψήφους.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr