Αίσιο τέλος στην περιπέτεια με το δεξαμενόπλοιο «Νave Andromeda» – Newsbeast

Με αίσιο τρόπο έληξε η περιπέτεια για τα μέλη του πληρώματος -μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες -του υπό σημαία Λιβερίας και ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου «Nave Andromeda». Υπενθυμίζεται ότι, το συγκεκριμένο πλοίο κατελήφθη χθες από τις Ειδικές Δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας, όταν επτά παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό ζήτησαν να αποβιβαστούν σε βρετανικό έδαφος με απειλές κατά του πληρώματος.

To υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με τις βρετανικές Αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι το συμβάν έχει λήξει και όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία, μεταφέροντας πιθανόν 42.000 τόνους πετρελαίου, βρίσκεται λίγα μίλια ανοιχτά τη Νήσου Γουάιτ στη Θάλασσα της Μάγχης και έχει σχηματιστεί ζώνη αποκλεισμού πέντε ναυτικών μιλίων από τις αρχές ασφαλείας.

Το «Nave Andromeda» επρόκειτο να ελλιμενιστεί σήμερα το πρωί στο Σαουθάμπτον.

Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sky ότι το πλήρωμα ήταν ασφαλές και πως η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν κάνει μία υποδειγματική δουλειά.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr