Άγριο τρολάρισμα για το tweet του Τραμπ με το ορθογραφικό που… «βγάζει μάτι»

Αρκετά… προβληματική ήταν η ανάρτηση που έκανε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, με την οποία ουσιαστικά κατηγορούσε τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν να «κλέψουν» τις εκλογές. Κι αυτό γιατί, εκτός από τη σήμανση της πλατφόρμας που προστέθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα στο post του Αμερικανού προέδρου, προειδοποιώντας για «αμφισβητήσιμους και ενδεχομένως παραπλανητικούς» ισχυρισμούς, η πρώτη εκδοχή του tweet περιείχε και ένα ορθογραφικό λάθος που… έβγαζε μάτι.

«Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα», τόνισε στο  tweet του ο Τραμπ.

Ωστόσο, στην αρχική ανάρτηση (πριν σπεύσει να τη διορθώσει) η λέξη «polls» (εκλογικά τμήματα) ήταν γραμμένη ως «poles», μια λέξη που μπορεί να μεταφραστεί ως «κοντάρια», «Πολωνοί» ή «πόλοι». Το λάθος του Αμερικανού προέδρου έδωσε αφορμή για τρελή καζούρα στα social media, με πολλούς χρήστες να διερωτώνται πότε έκλεισαν οι πόλοι, κάποιους να συνδέουν την ανάρτηση με τα στριπτιζάδικα και άλλους να επισημαίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ ότι οι Πολωνοί δεν ψηφίζουν!Πηγή άρθρου: www.protothema.gr