«Άγνωστο αντικείμενο» θα πλησιάσει την Πέμπτη τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας και προέλευσης θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση παρακολουθείται και δεν υπάρχει απειλή για το πλήρωμα.

Η κατάσταση δεν είναι πρωτοφανής, δεδομένου ότι  ο ISS χρειάστηκε να διορθώσει την τροχιά του δύο φορές το 2020 για να αποφευχθεί πρόσκρουση διαστημικών σκουπιδιών.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αμερικανική πλευρά, η προσέγγιση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού  από διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται UNKNOWN, προβλέπεται να γίνει στις 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η ελαχίστη απόσταση είναι 4,8 χιλιόμετρα. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.28Ε-05» έγραψε ο Ρογκόζιν στο κανάλι του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο Ρογκόζιν υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά συμφωνεί μόνο ως προς την εκτίμηση της απόστασης. «Δεν επιβεβαιώνουμε την απειλή, συνεχίζουμε την παρακολούθηση» διευκρίνισε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του πληροφοριακού αναλυτικού κέντρου СHNIImash που υπάγεται στην Roskosmos, Ίγκορ Μπάκαρας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι το ρωσικό Αυτοματοποιημένο σύστημα προειδοποιήσεις επικίνδυνων καταστάσεων στον διαστημικό χώρο κατέγραψε πέρυσι 220 διαστημικά σκουπίδια που απείλησαν τον ISS.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου: www.in.gr