853 νέα κρούσματα στη Λιβύη


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 07:00

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι επιβεβαίωσε 853 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα 7 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 2011, ανέρχεται επίσημα σε 910 νεκρούς επί συνόλου 65.440 μολύνσεων. Κατά το κέντρο, 38.110 άνθρωποι έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύθηκαν.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το κέντρο, από τους λιγοστούς λιβυκούς θεσμούς που έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται σε όλη την επικράτεια, δεν θεωρείται πάντως πως αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα ως προς την επιδημιολογική κατάσταση στη Λιβύη.

Ο Χαλίφα αλ Μπακούς, επικεφαλής της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ότι τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται το τελευταίο διάστημα εξαιτίας δημόσιων συγκεντρώσεων πολιτών, κατά παραβίαση των συστάσεων. Η επιτροπή επιδιώκει τα τεστ που διενεργούνται ημερησίως να αυξηθούν στα 10.000, ενώ απευθύνει σύσταση στους πολίτες να τηρούν τα προληπτικά μέτρα προστασίας, πρόσθεσε ο Μπακούς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 07:00

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr