Όταν ο Σάντσεθ αποκαλούσε «ψεύτη» τον Α.Τσίπρα (φώτο-βίντεο)

Λίγες ώρες μετά τις Ισπανικές εκλογές που ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να πανηγυρίσει για τη νίκη του, αποφεύγοντας παράλληλα την οποιαδήποτε αναφορά στον καταποντισμό των Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας με τον οποίον εμφανίζονταν αγκαλιά στις πάλαι ποτέ προεκλογικές εκστρατείες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη» έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τη νίκη του Πέδρο Σάντσεθ. 

Δείτε την ανάρτησή του Αλέξη Τσίπρα:


Ωστόσο, αυτό που αποσιωπούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός δεν… τρέφει τα ίδια αισθήματα για τον Έλληνα ομόλογο του. Για την ακρίβεια, όσα είχε πει δημόσια στο παρελθόν για τον Αλέξη Τσίπρα ο Πέδρο Σάντσεθ δεν είναι καθόλου κολοκευτικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ήταν μέσα Ιουλίου του 2015, λίγες ημέρες μετά το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα και την περίφημη -και διεθνή πια- kolotumba, όταν ο Πέδρο Σάντσεθ από το βήμα του Παλάθιο ντε λας Κόρτες, του ισπανικού κοινοβουλίου επιτέθηκε στον τότε πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι χαρακτηρίζοντάς τον «τόσο ψεύτη όσο και ο Τσίπρας»!

Επί λέξει, ο Πέδρο Σάντσεθ είπε: «Όπως ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες, έτσι και ο Ραχόι είπε ψέματα στους Ισπανούς». Η φράση αυτή -που αφήνει έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα- ακούγεται στο 00:58 του βίντεο που ακολουθεί:

Προφανώς και δεν έφθανε στον ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος η απαξιωτική αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό εντός της ισπανικής Βουλής. Ο Πέδρο Σάντσεθ επανήλθε και μέσω twitter γράφοντας: «Ο Τσίπρας θα καταλήξει σαν εσάς, παραβιάζοντας το εκλογικό του πρόγραμμα: Ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες όπως ο Ραχόι είπε στους Ισπανούς».

Δείτε την ανάρτησή του:

 

 

Πηγή άρθρου: Pronews.gr