Όλα έτοιμα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται πλήθος κόσμου από όλη τη χώρα.

Πρώτοι στην εξέδρα των ομιλητών θα ανέβουν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, θα ακολουθήσουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και στη συνέχεια θα γίνουν οι κύριες ομιλίες, του Μίκη Θεοδωράκη, του καθηγητή Γ. Κασιμάτη και του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο  κέντρο της Αθήνας, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία σε κεντρικές οδούς και λεωφόρους, που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.  Στις 10 το πρωί έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια».

Εν τω μεταξύ, αντισυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έχουν προγραμματίσει αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια, και γι` αυτό τον λόγο θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες ασφαλείας με φραγμούς της αστυνομίας.

Και ενώ οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο είναι πυρετώδεις, άγνωστοι έριξαν χθες μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος», διεμήνυσε ο μουσικοσυνθέτης, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση.

Πηγή:ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα

Σύνταγμα
συλλαλητήριο

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr