Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Χαλκίδα

Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατασχέθηκαν 29 κιλά περίπου αδασμολόγητου καπνού και περισσότερα από 4.500 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι απέκρυπταν τις λαθραίες ποσότητες καπνικών προϊόντων, σε εγκαταλελειμμένη οικία, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας Ευβοίας, συνελήφθησαν χθες 14-12-2017 το βράδυ στο Βασιλικό Χαλκίδας Ευβοίας, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς, ενώ σε παρακείμενη της οικία τους, εγκαταλελειμμένη οικία, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν:

• 586 συνολικά συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 29 κιλά και 300 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και

• 4.715 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr