Χίθροου: Ποια μέτρα ασφαλείας; – 12χρονος μπήκε σε αεροπλάνο χωρίς εισιτήριο

Χρόνος ανάγνωσης: 1

12χρονος δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα και ήταν ασυνόδευτος. Παρόλα αυτά, μπόρεσε να μπει σε πτήση της British Airways από το Χίθροου με προορισμό το Λος Αντζελες. Εγινε αντιληπτός μόνο όταν οι αεροσυνοδοί ζήτησαν να δουν την κάρτα επιβίβασής του, προκειμένου να τον οδηγήσουν στη θέση του.

Τον έβγαλε η αστυνομία του Χίθροου

Ο πιτσιρικάς, που εκτιμάται ότι είναι Ολλανδός, αρνήθηκε να συνεργαστεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση. Τελικά κλήθηκε η αστυνομία του Χίθροου για να τον απομακρύνει από το αεροσκάφος. Εξαιτίας αυτής της «τρύπας» στην ασφάλεια, όλοι οι επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο και πέρασαν ξανά από έλεγχο, με συνέχεια η πτήση να καθυστερήσει για περισσότερες από τέσσερις ώρες!

Ξεγέλασε την ασφάλεια

Τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς ο 12χρονος κατάφερε να παρακάμψει τους αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας του Χίθροου. Μια θεωρία, σύμφωνα με την Telegraph, είναι πως πρόκειται για επιβάτη transit, που έφτασε στο αεροδρόμιο με εισιτήριο για τον τελικό προορισμό του, αλλά θέλησε να διαπιστώσει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει δίχως κάρτα επιβίβασης.

Για όποιο λόγο κι αν το έκανε ο 12χρονος, το γεγονός προκαλεί ανησυχία για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων ασφαλείας στο Χίθροου, που αποτελεί το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας.

«Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και την Βritish Airways για να κατανοήσουμε πώς ένας μη εξουσιοδοτημένος επιβάτης μπήκε σε λάθος αεροσκάφος. Δεν αποτέλεσμα απειλή για την ασφάλεια και, καθαρά προληπτικά, το αεροσκάφος ελέγχθηκε εκ νέου και αναχώρησε. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές και τις εταιρείες για να διατηρήσουμε το αεροδρόμιο ασφαλές», ανέφερε σε ανακοίνωση το Χίθροου.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr