Υπ. Υγείας: Έρχονται οδηγίες και για τα μπάνια – Αλλάζουν όσα ξέραμε για τις παραλίες

Όπως αποκάλυψε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα οδηγίες για το μπάνιο και την αναψυχή στις παραλίες. 

Μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του ιού στη χώρα, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, λοιμωξιολόγος, υποπτέραρχος, διευθυντής του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας (που αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα), αποκάλυψε ότι «όσον αφορά τις παραλίες, αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Επιτροπή των επιστημόνων, σήμερα (σ.σ.: την Κυριακή) κιόλας, συζήτησε για τις οδηγίες που θα εκδοθούν σχετικά με το μπάνιο και την αναψυχή στον χώρο αυτό».

«Αυτό που μπορούμε να πούμε και πρέπει να το αντιληφθεί όλος ο κόσμος είναι ότι όσο περισσότερος κόσμος μαζεύεται σε μια παραλία, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγεωργίου. Και κατέληξε: «Θα έλεγα, είναι δυνατόν όλοι μας, να προσπαθήσουμε να μη συγχρωτιζόμαστε και να κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει μέχρι τώρα, τα δύο μέτρα δηλαδή, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους».

Πηγή άρθρου: Pronews.gr