Υποπτέραρχος Χατζηγεωργίου: Η τρυφερή αναφορά στους μαθητές και το μήνυμα για το κορονο – bullying (video)

σχολεία

Για δεύτερη Κυριακή ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, βρέθηκε στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, αφού ενημέρωσε για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και για τους συμπολίτες μας που νόσησαν με COVID-19, έκανε εκτενή αναφορά στους μαθητές, με αφορμή την αυριανή επιστροφή στα σχολεία, όσων φοιτούν στην Γ’ Λυκείου.

Click4more: Ποιος είναι ο Υποπτέραρχος Χατζηγεωργίου που κάθισε στην “ηλεκτρική καρέκλα” του Σωτήρη Τσιόδρα

“Αγαπητά παιδιά και νέοι”, είπε και συνέχισε: “Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λυπημένοι, ανήσυχοι, μπερδεμένοι, φοβισμένοι ή και θυμωμένοι. Να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σας. Προσπαθείστε να μιλήσετε με κάποιον που εμπιστεύεστε”.

Στη συνέχεια, έδωσε οδηγίες στους μαθητές για όσα θα πρέπει να προσέχουν όχι μόνο εντός του σχολείου, αλλά και εκτός, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σοβαρό θέμα του bullying: “Μην στιγματίζετε συνομηλίκους και μην κοροϊδεύετε τα παιδιά που αρρώστησαν ή που φοράνε μάσκα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε όσα είπε ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, κατά την ενημερωση

Επίσης, παρέθεσε οδηγίες για γονείς, σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων.
Συγκεκριμένα οι γονείς οφείλουν:
-Να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τους μεταδώσουν τις σωστές πληροφορίες για τον νέο ιό, ώστε να μην πιστεύουν σε μύθους και ψεύδη σχετικά με την επιδημία
-Να τους μιλήσουν για τα συμπτώματα της νόσου, ώστε εάν διαπιστώσουν ότι έχουν κάποιο από τα συμπτώματα του κορωνοϊού, να το αναφέρουν στους γονείς τους, για να πάρουν διάγνωση από γιατρό
-Οι ομάδες υψηλού κινδύνου ανάμεσα στα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μην επιστρέψουν στο σχολείο με μια απλή δήλωση από τους γονείς τους. Επίσης και τα παιδιά τα οποία έχουν ευπαθείς ομάδες ή ηλικιωμένους στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον τους.
-Οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα απόστασης που θα πρέπει να τηρούν στο σχολείο.
-Ιδιαίτερα να γνωρίζουν για την σωστή υγιεινή των χεριών.

To άρθρο Υποπτέραρχος Χατζηγεωργίου: Η τρυφερή αναφορά στους μαθητές και το μήνυμα για το κορονο – bullying (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή άρθρου: Newsit.gr