Τσίπρας : Tο brand name της Ελλάδας είναι και πάλι πολύ ισχυρό

«Tο brand name της Ελλάδας είναι και πάλι πολύ ισχυρό», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ και πρόσθεσε ότι ο τουρισμός δεν ακολούθησε την ύφεση άλλων κλάδων μέσα στην κρίση.

«Από το ’15 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κλάδος ξεπέρασε τους στόχους που είχε βάλλει και έφθασε στις 33 εκατομμύρια αφίξεις το 2018 όταν στο 12ο Συνέδριο, το 2013 είχε θέσει τον στόχο των 24 εκατομμυρίων αφίξεων ως το 2021.

Η υπηρεσία του τουρισμού στην πατρίδα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «είναι ότι χάλασαν τα σχέδια κάποιων στο εξωτερικό που με ιδιοτελή τρόπο προσπάθησαν να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διαλυμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα.»

Επιπλέον, τόνισε ο ίδιος, «τροφοδότησε την εθνική προσπάθεια που διεξάγουμε από το 2015, να βγει η χώρα από τη στενωπό των μνημονίων».

Ομιλία στη συνεδρίαση της 27ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ

Ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους της οικονομίας που άντεξαν στην κρίση. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή και να καταγράφουμε κάθε χρόνο ρεκόρ επισκέψεων στην πατρίδα μας. Ομιλία στην ανοικτή συνεδρίαση της 27ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων SETE -Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

 

Πηγή: in.gr