Το στοίχημα του «50 cent» που έδωσε… τρελό κέρδος

Του Joe Rennison
Ένας διαχειριστής κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο που πιστεύεται ότι ξόδεψε…
200 εκατ. δολάρια για να προστατευτεί από μια αύξηση στη μεταβλητότητα στις αμερικανικές μετοχές, είδε τη στρατηγική του να αποδίδει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναταραχής στις αγορές.

Ο διαχειριστής κεφαλαίων, γνωστός με το όνομα του διάσημου ράπερ «50 cent», λόγω του κόστους των συμβολαίων που αγοράζει, λέγεται πως είναι η επενδυτική εταιρεία Ruffer, σύμφωνα με διάφορους τραπεζίτες και traders.

Το fund αγόρασε options στον δείκτη μεταβλητότητας Vix της Cboe, μια στρατηγική που θεωρείται ότι προσφέρει προστασία σε μεγάλες επενδύσεις στην αγορά μετοχών. Αν οι τιμές των μετοχών υποχωρούσαν και η μεταβλητότητα αυξανόταν, η στρατηγική θα απέδιδε, βοηθώντας στον περιορισμό των απωλειών από τις θέσεις στις μετοχές.

Σε κάποιο σημείο τα trades που συνδέονταν με τον «50 cent» έδειχναν πως η Ruffer είχε ξοδέψει περίπου $200 εκατ. από την αρχή του 2017, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επένδυσης να μην έχει πλέον καμία αξία καθώς τα προθεσμιακά συμβόλαια έχουν λήξει.

Αλλά με την αύξηση της μεταβλητότητας την προηγούμενη εβδομάδα και την πτώση των μετοχών, η στρατηγική απέδωσε. Σύμφωνα με τον Pravit Chintawongvanich, υπεύθυνο στρατηγικής στα παράγωγα στη Macro Risk Advisors, ο «50 cent» είχε ως την 9η Φεβρουαρίου καθαρό κέρδος $200 εκατ. από το trade. «Αυτό σημαίνει ότι έβγαλαν περίπου $400 εκατ. αυτό τον μήνα» σημείωσε ο κ. Chintawongvanich.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο «50 cent» ρευστοποίησε τη θέση. Δεδομένου πως ήταν μια προστασία ενάντια σε απώλειες στις αγορές μετοχών, μπορεί να ήταν συνετό να διατηρήσει ένα μέρος τουλάχιστον του στοιχήματος, σε περίπτωση που υπάρχει περαιτέρω πτώση στις τιμές των μετοχών.

«Δεν γνωρίζουμε αν ο “Fiddy” έχει ρευστοποιήσει άλλα options. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Chintawongvanich.
Πηγή

Πηγή άρθρου: tro-ma-ktiko.blogspot.gr