Τούρκοι εκπαιδευτικοί πνίγηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν από το καθεστώς Ερντογάν

Χρόνος ανάγνωσης: 1

Σε οικογένεια Τούρκων εκπαιδευτικών που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και να προσεγγίσουν τη Λέσβο ανήκουν κατά πάσα πιθανότητα τα τρία άψυχα σώματα που ξέβρασε η θάλασσα πριν από λίγο καιρό στο νησί.

Σύμφωνα με πηγές του Κέντρου της Στοκχόλμης για την Ελευθερία (SCF), μπορεί να ανήκουν στον Τούρκο εκπαιδευτικό Χουσεΐν Μαντέν, ο οποίος με τη σύζυγό του Νουρ Μαντέν, επίσης δασκάλα, απολύθηκαν από την εργασία τους και στη συνέχεια κατηγορήθηκαν για σχέσεις με το «κίνημα Γκιουλέν», ο ηγέτης του οποίου έχει κατηγορηθεί ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο άτυχος εκπαιδευτικός αποφάσισε να πάρει τη γυναίκα και τα τρία τους παιδιά, τη 13χρονη Nαντίρ, την Μπαχάρ 10 ετών και τον 7χρονο Φεριντούν Μαντέν, και να αναζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη γνωστή διαδρομή των προσφύγων από την Ασσο στον Μόλυβο της Λέσβου με βάρκα.

Επειδή όμως τα χρήματα που του ζήτησαν οι διακινητές ήταν πολλά για εκείνον -περί τις 25.000 τουρκικές λίρες με αναλογία σε ευρώ ¼- αγόρασε μια παλιά ξύλινη βάρκα με αντίτιμο 1.000 ευρώ και αποφάσισε να κάνει το μοιραίο ταξίδι που όλα δείχνουν ότι τους κόστισε τη ζωή.

Σύμφωνα με τη «Hurriyet», οι πέντε σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ανήκουν στην πενταμελή οικογένεια που κατηγορήθηκε για διασυνδέσεις με τον γνωστό αντίπαλο του Ερντογάν, Γκιουλέν, και έχουν ήδη ταφεί στην Τουρκία.

 

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr