Τουρκική αστυνομία: Ο Χασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη!

Μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, φαίνεται πως δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Χασόγκι!

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στα πρώτα συμπεράσματα των τουρκικών αρχών οι οποίες ερεύνησαν το προξενείο, μετά από άδεια που έδωσε η σαουδαραβική κυβέρνηση, λέγοντας πως η δολοφονία ήταν προμελετημένη και το πτώμα του δημοσιογράφου απομακρύνθηκε απο εκεί στη συνέχεια.

Ο  πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε εχθές ότι οι σαουδαραβικές αρχές θα επιτρέψουν στην Τουρκία να ερευνήσει το προξενείο τους στην Κωνσταντινούπολη, καθώς οι αναφορές από τις δύο χώρες σχετικά με τις συνθήκες της εξαφάνισής του είναι αντικρουόμενες.

Ο Χασόγκι εισήλθε στο προξενείο την Τρίτη. Η Άγκυρα λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βγήκε από το κτήριο, ενώ το Ριάντ υποστηρίζει ότι βγήκε την ίδια μέρα.

Τώρα σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι τουρκικές αρχές κλίνουν στο γεγονός ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο.

Το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη «έχει προχωρήσει σε διαδικασίες έρευνας και συντονισμού με τις τουρκικές τοπικές αρχές για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της εξαφάνισης του Τζαμάλ Χασόγκι αφού έφυγε από το κτίριο του προξενείου» ανέφερε σε ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

Ωστόσο, η τουρκάλα μνηστή του Χασόγκι έχει δηλώσει ότι ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει επικρίνει την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι, εξαφανίστηκε προχθές μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ίδια, η οποία τον συνόδευε και τον περίμενε την Τρίτη έξω από το προξενείο έως ότου αυτό έκλεισε, ο Χασόγκι, ο οποίος γράφει άρθρα γνώμης για την αμερικανική εφημερίδα «Washington Post», δεν εθεάθη ξανά μετά την είσοδό του στο προξενείο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

 

 

Πηγή άρθρου: Pronews.gr