Τελική ενημέρωση για Ειδική Αγωγή, ΕΝΓ, braile, Μουσικούς. Πώς θα τρέξουν οι προσλήψεις, τι πρέπει να προσέξετε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι, λόγω της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί και δημιουργεί σύγχυση στους αναπληρωτές μια μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων, ο ΠΣΑΕΠ παρευρέθηκε και σήμερα στο Υπουργείο παίρνοντας σαφείς διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα τρέξει η πρώτη φάση ειδικής αγωγής και για άλλα θέματα που μας αφορούν.

Η πρώτη φάση λοιπόν θα περιλαμβάνει για την α/θμια λίγο περισσότερους από 2000 αναπληρωτές για ΣΜΕΑ και Τμήματα Ένταξης, 1380 αναπληρωτές για παράλληλη στήριξη και λίγο πάνω από 50 αναπληρωτές για τα ΚΕΔΔΥ. Πώς θα τρέξει όμως το σύστημα;

Το σύστημα θα τρέξει με βάση τις περιοχές μας για ΣΜΕΑΕ, Παράλληλη στήριξη και ΚΕΔΔΥ. Προσοχή όμως τα ΚΕΔΔΥ πρέπει να τα δηλώσουμε με τον τρόπο που υπέδειξε χθες ο ΠΣΑΕΠ, αν επιθυμούμε πρόσληψη σε οποιαδήποτε δομή της ειδικής αγωγή σε συγκεκριμένη περιοχή. 

Παράδειγμα: Ο κ. Τάδε που βρίσκεται στη σειρά 200 στους πίνακες της ειδικής αγωγής επιθυμεί να εργαστεί σε όλες τις δομές (ΣΜΕΑΕ, Παράλληλη στήριξη και ΚΕΔΔΥ) και δήλωσε με τη σειρά: 

1.Λάρισα
2.Τρίκαλα
3.Μαγνησία
4.Κόρινθος
5.Καβάλα

Όταν το σύστημα φτάσει στη σειρά 200 στον κ. Τάδε ελέγχει αν υπάρχει κενό σε ΣΜΕΑΕ(Ειδικά Σχολεία και Τ. Ε.) στη Λάρισα. Αν δεν υπάρχει τότε το σύστημα δεν προχωρά στη δεύτερη επιλογή του, δηλαδή στα Τρίκαλα, αλλά ελέγχει αν υπάρχει κενό παράλληλης στήριξης στη Λάρισα. Αν υπάρχει τότε προσλαμβάνεται ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης στη Λάρισα. Αν δεν υπάρχει κενό σε παράλληλη στήριξη Λάρισα τότε προχωρά στη δεύτερη επιλογή του στα Τρίκαλα. Προσοχή! Το σύστημα δεν ελέγχει αυτόματα αν υπάρχει κενό στο ΚΕΔΔΥ Λάρισας, καθώς είναι κάτι που δηλώνουμε. Αν ο εκπαιδευτικός επιθυμεί να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόσληψής του στην πρώτη του επιλογή πρέπει να κάνει τη δήλωση ως εξής: 

1. Λάρισα
2. ΚΕΔΔΥ Λάρισας
3. Τρίκαλα
4. ΚΕΔΔΥ Τρικάλων 
5. Μαγνησία
6. ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας
7. Κόρινθος
8. ΚΕΔΔΥ Κορίνθου
9. Καβάλα
10. ΚΕΔΔΥ Καβάλας

2. Σχετικά με την ΕΝΓ και Braile, όπου επίσης υπήρξε παραπληροφόρηση που πανικόβαλε του ενδιαφερόμενους ενημερωθήκαμε ότι θα προέχει η επιλογή περιοχής του αναπληρωτή και όχι η επάρκειά του σε ΕΝΓ και Braile. Το σύστημα δηλαδή κάνει 4 αναζητήσεις με τη σειρά ως εξής: ΣΜΕΑΕ +ΕΝΓ&Braile, Παράλληλη Στήριξη +ΕΝΓ&Braile, ΣΜΕΑΕ, Παράλληλη Στήριξη

Παράδειγμα: Ο κ. Δείνα είναι στη σειρά 150 του πίνακα ειδικής αγωγής,  έχει επάρκεια σε νοηματική γλώσσα και έχει δηλώσει με τη σειρά Αργολίδα, Πρέβεζα, Ιωάννινα και Φλώρινα. 

Όταν το σύστημα φτάσει στη σειρά 150 στον κ. Δείνα ελέγχει αν υπάρχει κενό ΕΝΓ σε ΣΜΕΑΕ(Ειδικά Σχολεία και Τ. Ε.) στην Αργολίδα. Αν δεν υπάρχει τέτοιο κενό τότε το σύστημα δεν προχωρά στη δεύτερη επιλογή του, δηλαδή στην Πρέβεζα, αλλά ελέγχει αν υπάρχει κενό ΕΝΓ παράλληλης στήριξης στην Αργολίδα. Αν υπάρχει τότε προσλαμβάνεται ως εκπαιδευτικός ΕΝΓ παράλληλης στήριξης στην Αργολίδα. Αν δεν υπάρχει κενό ΕΝΓ παράλληλης στήριξης στην Αργολίδα τότε πάλι δεν προχωρά στη δεύτερη επιλογή του, δηλαδή στην Πρέβεζα. Συνεχίζει και ελέγχει αν υπάρχει κενό ΣΜΕΑΕ (χωρίς ΕΝΓ) στην Αργολίδα. Αν δεν υπάρχει συνεχίζει και ελέγχει αν υπάρχει κενό παράλληλης στήριξης (χωρίς ΕΝΓ) στην Αργολίδα. Αν υπάρχει κενό παράλληλης στήριξης (χωρίς ΕΝΓ) στην Αργολίδα τότε προσλαμβάνεται εκεί ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης. Αν ούτε εκεί υπάρχει κενό τότε το σύστημα προχωρά στην δεύτερη επιλογή του την Πρέβεζα, όπου ελέγχει με τον ίδιο τρόπο αν υπάρχει κενό ΕΝΓ ΣΜΕΑΕ  κλπ..  

Με λίγα λόγια η επάρκεια σε ΕΝΓ και Braile δεν πρόκειται να “τραβήξει” τον αναπληρωτή σε χαμηλότερη επιλογή του ενώ υπήρχε κενό που το είχε δηλώσει ψηλότερα στη δήλωσή του και το έπιανε χωρίς τις παραπάνω επάρκειες. 

Μεταφέραμε ακόμα κάποιες ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη μας στους αρμόδιους του Υπουργείου. 

1. Αν κάποιος αρνηθεί την πρόσληψη της ειδικής αγωγής τότε βγαίνει και από τους πίνακες της γενικής;

Μας συνέστησαν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο συγκεκριμένο κομμάτι διότι το παραπάνω ισχύει. Αν κάποιος αρνηθεί πρόσληψη στην ειδική αγωγή τότε δε θα προσληφθεί ούτε από τη γενική για το τρέχον έτος. Προσοχή λοιπόν! Αν κάποιος επιθυμεί να εργαστεί στην γενική και όχι στην ειδική να μην αρνηθεί πρόσληψη στην ειδική αγωγή. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να απενεργοποιήσει (δηλαδή να μη δηλώσει περιοχές) την αίτηση της ειδικής. 

2. Πότε θα αναρτηθούν οι πίνακες των μουσικών;

Οι πίνακες των μουσικών θα ανακοινωθούν σήμερα και θα τους δοθεί δυνατότητα να δηλώσουν περιοχές μέχρι και την Παρασκευή όπως μας ενημέρωσαν από το Υπουργείο

3. Αν κάποιος δεν συμπληρώσει το κουτάκι των ΔΥΕΠ, αποκλείεται από τις προσλήψεις των ΖΕΠ;

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν αποκλείεται. Μπορεί να προσληφθεί κανονικά στις ΖΕΠ αφού είναι διαφορετικά προγράμματα.

Για την Γενική αγωγή θα γνωρίζουμε νούμερα την επόμενη εβδομάδα, ενώ ζητήσαμε προσλήψεις 
 όλων των ειδικοτήτων στην πρώτη φάση. 

Για όλες τις προσλήψεις ζητήσαμε αν ανακοινωθούν την Τρίτη 5/09 να γίνει το πρωί γιατί η πλειοψηφία των πλοίων για τα νησιά, όπου θα προσληφθεί ένας μεγάλος όγκος αναπληρωτών, αναχωρεί το απόγευμα. Μας απάντησαν ότι το συγκεκριμένο αίτημα είναι αρκετά δύσκολο να ικανοποιηθεί, καθώς το σύστημα θα τρέξει για πολλές προσλήψεις και κυρίως διότι οι διευθύνσεις αργούν στις προθεσμίες κατάθεσης των κενών.   

Τέλος ζητήσαμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο για όλα τα παραπάνω πριν εκπνεύσει η προθεσμία δηλώσεων των αναπληρωτών.

Ο ΠΣΑΕΠ πάντα δίπλα στους αναπληρωτές με δράση, ενημέρωση , άμεση και συνεχή κινητοποίηση.. 

αναπληρωτές
προσλήψεις
Προσλήψεις αναπληρωτών
εκπαιδευτικοί
Tweet

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr