Τα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένο ωράριο για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Στις περισσότερες χώρες που έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό οι κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα καταστήματα πλην των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων και γενικά σημείων που πωλούν αγαθά πρώτης ανάγκης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες μέρες επικρατεί χάος στα σούπερ μάρκετ και πολλοί είναι εκείνοι που συρρέουν ταυτόχρονα για να κάνουν τις αγορές τους. Χαρακτηριστικό ήταν το χάος που επικράτησε στις αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ του Λος Άντζελες πριν από μερικές ημέρες με τους καταναλωτές να μην μπορούν να βρουν ούτε ένα ρολό χαρτί υγείας ή το εμφιαλωμένο νερό να δίνεται με δελτία.

Μετά λοιπόν από αυτές τις σκηνές χάους και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία σουπερμάρκετ (και καταστήματα λιανικής όπως το Target και η Walmart που πουλάνε είδη παντοπωλείου μαζί με άλλα προϊόντα) βρήκαν τον τρόπο να συνδυάσουν την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων μαζί με την εφαρμογή πρωτοκόλλων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Έτσι τα καταστήματα ορίζουν ώρες όπου γίνονται δεκτοί μόνο καταναλωτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

View this post on Instagram

Important Update to Store Hours. For information on your store, please click the link in bio.

A post shared by Whole Foods Market (@wholefoods) on Mar 18, 2020 at 8:21am PDT

Για παράδειγμα σε γνωστές και πολύ μεγάλες αλυσίδες οι πελάτες άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για μία ώρα πριν το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Αλυσίδα με έδρα την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι τα μαγαζιά της θα είναι ανοιχτά από τις 7 μέχρι τις 8 το πρωί για να εξυπηρετούν αποκλειστικά πελάτες 65 ετών και άνω, έγκυες γυναίκες, και άτομα με αναπηρία.

Άλλες πάλι αλυσίδες ορίζουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα. Για παράδειγμα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα κάνουν τα ψώνια τους κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr