Τα σενάρια για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου – Η τρύπα που πετάχτηκε το πτώμα

Με αμείωτη ένταση και στοχευμένα συνεχίζονται οι έρευνες των Αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε υπόγειο Γερμανικό καταφύγιο- τούνελ, τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή Πυργιανά, στο Μάλεμε.

Στο κέντρο της έρευνας της Αστυνομίας βρίσκεται ξεκάθαρα πλέον η περιοχή γύρω από το Κολυμπάρι και μέχρι τα Αφράτα, καθώς οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πως ό,τι συνέβη στην Αμερικανίδα, συνέβη στην παραπάνω περιοχή, αφού όπως έχει προκύψει από την νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Κρήτης, η 60χρονη ήταν νεκρή, από τις πρώτες ώρες σχεδόν της εξαφάνισης της και δεν δολοφονήθηκε στο σημείο που βρέθηκε η σορός της.

Τα τρία σενάρια

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ είναι τρία.

  • Το πρώτο σενάριο, οι αρχές δεν το πολυπιστεύουν, καθώς αυτό έχει να κάνει με το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται με την εργασία της και τις ερευνητικές της δραστηριότητες.
  • Το δεύτερο σενάριο αφορά στην πιθανότητα η άτυχη γυναίκα να δέχθηκε επίθεση από κάποιο ενδεχομένως, ψυχικά διαταραγμένο άτομο.
  • Το τρίτο σενάριο, που εξετάζεται, αφορά σε τροχαίο ατύχημα, που μετέπειτα εξελίχθηκε σε εγκληματική ενέργεια. Ο δράστης, ενδέχεται να χτύπησε στο δρόμο την Αμερικανίδα με το όχημά του και ευρισκόμενος υπό το κράτος πανικού, επέλεξε -όταν συνειδητοποίησε το έγκλημά που διέπραξε- να ξεφορτωθεί το πτώμα, ρίχνοντας το στο σημείο που βρέθηκε.

Παράλληλα βέβαια με όλα αυτά, οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται και σε άτομα που γνώριζαν την ύπαρξη των γερμανικών καταφυγίων.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr