Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Στον απόηχο των δηλώσεων του Παύλου Πολάκη η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτηρίζει γόνιμο τον διάλογο που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας σε ανακοίνωση της ότι «αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο» της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα υποβλήθηκαν οι προτάσεις της μεγαλυτερης δικαστικής  Ενωσης για τη συνταγματική αναθεώρηση και , όπως αναφέρεται, υπήρξε διαβεβαίωση ότι αυτές θα ληφθούν υπόψιν.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση του προεδρείου ης Νεας Δημοκρατίας, συνάντηση με το προεδρείο της ‘Ενωσης μας. Συζητήθηκαν θεματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής της με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο της.

 Υπήρξε γόνιμος διάλογος και τονίστηκε εκ μέρους μας η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος σε θέματα Δικαιοσύνης. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την τελευταία ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Πηγή άρθρου: Pronews.gr