Συμμορία με ανήλικα αγόρια και κορίτσια έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στις Σέρρες

Από τον περασμένο Νοέμβριο δρούσε στις Σέρρες μια συμμορία με “αιχμές του δόρατος” πέντε ανήλικα αγόρια και κορίτσια, που έκλεβαν τσάντες ή εμπορεύματα από καταστήματα, ενώ έκαναν και διαρρήξεις σε σπίτια και μαγαζιά.

Τα περισσότερα μέλη της συνελήφθησαν μετά την διάρρηξη σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, προέκυψε ότι πίσω από την παραβίαση του καταστήματος από το οποίο εκλάπησαν κοσμήματα και δείγματα κοσμημάτων συνολικής αξίας 500 ευρώ, συμμετείχαν ένας 20χρονος και δυο ανήλικα κορίτσια που συνελήφθησαν, καθώς και ένα επίσης ανήλικο αγόρι που αναζητείται. Στην πορεία, διαπιστώθηκε ότι στην σπείρα συμμετείχαν ακόμη δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 22 χρόνων και άλλοι τρεις ανήλικοι, δύο αγόρια και ένα κορίτσι που επίσης αναζητούνται.

Η συμμορία που εξαρθρώθηκε είχε διαπράξει τέσσερις κλοπές από καταστήματα και διαμερίσματα, μία κλοπή τσάντας με τη μέθοδο της απασχόλησης από μια ηλικιωμένη και άλλη μία απόπειρα κλοπής τσάντας. Συνολικά, τα μέλη της είχαν αρπάξει μετρητά ύψους περίπου 1.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και δυο κινητά και εξετάζεται αν εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε γονέων των ανηλίκων παιδιών για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr