Συμβούλιο Φυλακών: Εγκρίθηκε το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για διήμερη άδεια. Όταν λέμε 11 φορές ισόβια, ΔΕΝ εννοούμε ισόβια. Αντιδράσεις από την οικογένεια Μητσοτάκη

11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.

Αίτημα για να του χορηγηθεί διήμερη άδεια υπέβαλε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της πάλαι ποτέ «17Ν», πρώτη φορά στα 15 χρόνια μετά τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να παραμείνει ελεύθερος για 48 ώρες κάνοντας χρήση του δικαιώματος αδείας, όπως άλλωστε προβλέπεται εκ του σχετικού νόμου.

Η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών είναι θετική στο αίτημα αποφυλάκισης του Δ. Κουφοντίνα και πιθανότατα ακόμα και αύριο – να βγει εκτός σωφρονιστικού καταστήματος.

Στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, προβλέπεται χορήγηση αδειών σε κρατούμενους με απόφαση του αρμόδιου συμβούλιου, των φυλακών, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, αφού βεβαίως εξεταστεί ο φάκελος ενός εκάστου κρατούμενου.

Κ. Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη

Σε tweet του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη»

Πηγή άρθρου: Makeleio.gr