Σεισμός στην Αλβανία: Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την αποστολή της ΕΜΑΚ

Χρόνος ανάγνωσης: 1

Η πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση τα όσα πέτυχε μέχρι τώρα η ΕΜΑΚ μετά τον σεισμό στην Αλβανία.

Οι άνδρες των δύο κλιμακίων έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν συνολικά έξι άτομα, με δύο από αυτά να είναι εν ζωή. Τα δύο κλιμάκια βρίσκονται στη πόλη Θουμάνε, όπου χθες, απεγκλώβισαν τρία άτομα, τα οποία δυστυχώς ήταν νεκρά.
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

«Η Ελληνική Αποστολή, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26 Νοεμβρίου που έφτασε στην γειτονική χώρα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Συγκεκριμένα, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τυράννων, το απόγευμα της Τρίτης απεγκλώβισε ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και το βράδυ της ίδιας ημέρας μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που επιχείρησε στο Δυρράχιο, την Τρίτη απεγκλώβισε ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Η Ελληνική αποστολή την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, απεγκλώβισε δύο ζωντανά άτομα και ανέσυρε ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα και από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο Ελληνικές ομάδες της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, επιχειρούν μαζί στην πόλη Thumane. Το μεσημέρι ανέσυραν έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και το απόγευμα ακόμη έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Η Ελληνική Αποστολή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η Ελληνική αποστολή μέχρι στιγμής, συνολικά, έχει απεγκλωβίσει δύο ζωντανά άτομα και έχει ανασύρει τέσσερα νεκρά άτομα. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται».

Πηγή άρθρου: Makeleio.gr