Ρίχνουν «βόμβα» οι Ρώσοι – Θέλουν να διοργανώσουν το Euro

Το Euro 2020 βρίσκεται στον «αέρα» μέχρι στιγμής. Η αναβολή είναι προ των πυλών, την πιο πιθανή λύση να είναι να μεταφερθεί τον χειμώνα του 2021. Όμως πλέον φαίνεται πως η Ρωσία, είναι διαθέσιμη να «λύσει» τα χέρια της UEFA. 

Η Ρωσία δεν έχει σημειώσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού και προσφέρθηκε να αναλάβει τη διοργάνωση. 

Λύση στο πρόβλημα της διεξαγωγής του Euro 2020 το προσεχές καλοκαίρι φαίνεται έτοιμη να δώσει η Ρωσία, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τη διοργάνωση, αφού ο κορονοϊός δεν την έχει πλήξει στον ίδιο βαθμό με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

“Είμαστε κοντά, αλλά πρώτα πρέπει να συζητήσουμε το φορμάτ του τουρνουά και πόσα παιχνίδια θα μπορούσαν να γίνουν. Υπάρχει μια προθυμία από την πλευρά της Ρωσίας να βοηθήσει στην δύσκολη κατάσταση που ενδεχομένως να βρεθούν οι διοργανωτές”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής, Αλεξέι Σορόκιν.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από την UEFA φυσικά, αλλά σίγουρα η διάθεση της Ρωσίας αλλάζει τα δεδομένα στην αυριανή (17/3) συνάντηση των 55 ομοσπονδιών με τους αξιωματούχους της ομοσπονδίας.Ωστόσο ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ντμίτρι Τσερνισένκο έχει κάνει πρόσφατα ανάλογες δηλώσεις, ενώ και η χώρα διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, αφού προόσφατα διοργάνωσε το Μουντιάλ του 2018.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr