Παγκόσμια δημοσκόπηση: Όλος ο πλανήτης ζητάει κλείσιμο των συνόρων

Το Reuters εξέτασε 12.000 άτομα σε 12 από τις σημαντικότερες χώρες του κόσμου μεταξύ 12 Μαρτίου και 15 Μαρτίου, με δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι πολίτες εγκαταλείπουν τα ανοικτά σύνορα υπέρ της ασφάλειας.

Οι περισσότεροι λένε ότι τα σύνορα της χώρας τους θα πρέπει να κλείσουν μέχρι να περιοριστεί ο κορωνοϊός.

Στην Ιταλία, περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ανθρώπων υποστηρίζουν η χώρα τους να κλείσει τα σύνορα, ενώ το 76% των Ιταλών συμφωνεί με το μέτρο.Το Reuters διαπίστωσε ότι οι χώρες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, όπως η Ινδία (79%) και το Βιετνάμ (78%), ήταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του κλεισίματος των συνόρων.

Η τέταρτη, πέμπτη και έκτη πιο υποστηρικτική χώρα ήταν η Κίνα, με το 73% να υποστηρίζει το μέτρο, η Ρωσία με το 70% να υποστηρίζει το μέτρο και η Αυστραλία με το 69% να υποστηρίζει το μέτρο. Υπάρχουν επίσης πλειοψηφίες στις Ηνωμένες Πολιτείες για το κλείσιμο των συνόρων (62%), στη Γερμανία (57%), στη Γαλλίας (54%) και στον Καναδά (59%).

Η δημοσκόπηση του Reuters έδειξε επίσης αύξηση των ανθρώπων που φοβούνται ότι ο κορωνοϊός θα τους κοστίσει τη δουλειά τους. Στην Ιταλία, το 63% των ανθρώπων φοβούνται να χάσουν τη δουλειά τους, σημειώνοντας άνοδο 36 μονάδων από την τελευταία φορά που οι Ιταλοί ερωτήθηκαν δύο εβδομάδες νωρίτερα. Στη Γαλλία, το 44% φοβόταν πως θα χάσει τη δουλειά του ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 33% .

Πηγή άρθρου: Makeleio.gr