“Πάτησε” το κουμπί για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό ο Μητσοτάκης: Ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο

Ούτε μακέτο (για να θυμηθούμε την… ιστορική φράση του Κώστα Σημίτη) ούτε «ανέκδοτο» πια. Τα έργα στο Ελληνικό ξεκίνησαν, οι μπουλντόζες μπήκαν έστω και με καθυστέρηση κι ένα εμβληματικό έργο μπαίνει σε τροχιά.

Το… κουμπί “πάτησε” ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (03.07.2020) στο Ελληνικό, σε μια συμβολική αλλά ιδιαίτερης σημασίας, κίνηση.

Click4more Ελληνικό: Η παγόδα, το υπόστεγο και το κορυφαίο αρχιτεκτονικό δημιούργημα που δεν θα κατεδαφιστούν

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δημιουργία 80.000 θέσεων εργασίας λόγω των έργων στο Ελληνικό, ενώ ευχαρίστησε τους υπουργούς που εδώ και σχεδόν έναν χρόνο “έτρεξαν” το θέμα της επένδυσης, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και την υπουργό Πολιτισμού, Λήνα Μενδώνη.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ LIVE : Δεν είναι μακέτα, μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό!

Gepostet von NewsIt am Donnerstag, 2. Juli 2020

Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό

Live | Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 2. Juli 2020

Δεν είναι πια… μακέτο! Οι πρώτες εικόνες από τις μπουλντόζες στο Ελληνικό 

Η κυβέρνηση έχει «επενδύσει» πολλά στο Ελληνικό και η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στην έναρξη των… κατεδαφίσεων είναι συμβολική και με ειδικό βάρος.

Τα έργα έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα.

Αν και οι κατεδαφίσεις έχουν ξεκινήσει δειλά – δειλά εδώ και κάποιες μέρες, το… γκάζι στις μπουλντόζες στο Ελληνικό “πατήθηκε” σήμερα και μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από… μακέτο, το Ελληνικό πλέον σταματά να είναι και… ανέκδοτο, αφού τα έργα ξεκινούν ύστερα από καθυστερήσεις και παλινωδίες χρόνων!

Το έργο θεωρείται εμβληματικό λόγω του μεγέθους του και ασφαλώς η πιο μεγάλη επένδυση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται πως θα κοστίσει περί τα 8 δισ. ευρώ στο σύνολό του και θα δημιουργήσει 12.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και 70.000 στη φάση της ανάπτυξής του.

Το γκρέμισμα κτιρίων συνιστά την πρώτη φάση του έργου, καθώς συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτίρια, με καθημερινή έκδοση διαπιστωτικών πράξεων κατεδάφισης. Στη συνέχεια θα ανεγερθούν το καζίνο, το ξενοδοχείο και το mall και σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι δύο μαρίνες, θα διαμορφωθούν οι παραλίες και θα χτιστούν οι κατοικίες.

Η πρώτη φάση ολοκλήρωσης των έργων θα διαρκέσει 3,5 χρόνια και συνολικά το project θα είναι έτοιμο σε περίπου 7-8 χρόνια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ, ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

To άρθρο “Πάτησε” το κουμπί για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό ο Μητσοτάκης: Ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή άρθρου: Newsit.gr