Ο Σ.Σόιγκου ταξιδεύει στην Σερβία και μαζί του «πάνε» και τα Pantsir-S (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης: 1

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου φτάνει στο Βελιγράδι στις 17 Φεβρουαρίου και μαζί του, σύμφωνα με το ρωσικά και σερβικά ΜΜΕ, θα φτάσει το πρώτο μέρος της παρτίδας των έξι αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων «Pantsir-S1».

Η συμφωνία για το σύστημα αυτό ολοκληρώθηκε πέρυσι, ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η προθεσμία για το πρώτο τμήμα παράδοσης, αφορά την περίοδο που διανύουμε.

Αυτή η παράδοση θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την πρώτη επίσκεψη του στρατηγού Σόιγκου σε μια χώρα με την οποία η Ρωσία διατηρεί πάρα πολύ καλές σχέσεις παραδοσιακά.

 

 

Ο Σοιγκού, όπως αναφέρει το Novosti, θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας από το σερβικό Πανεπιστήμιο Άμυνας, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και τη συνεργασία, μεταξύ των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.

Η Σερβία αναμένει επίσης την παράδοση συνολικά 30 αρμάτων μάχης T-72BM , τα οποία αποτελούν μέρος στρατιωτικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ του Βούτσιτς και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το 2019 παραδόθηκαν τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης BRDM 2 MS, όπως και ελικόπτερα Mi-35, τα οποία θεωρούνται ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr