Ο κορονοϊός σε LIVE χάρτη – Τα κρούσματα και οι νεκροί από την πανδημία

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΧΑΡΤΗΣ: Στην Ελλάδα έχουμε αρκετά πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καθώς και τους πρώτους νεκρούς, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο συνεχώς αυξάνεται. Δείτε τον χάρτη παρακολούθησης κρουσμάτων και θυμάτων του κορονοϊού σε πραγματικό χρόνο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ: Ο ειδικός χάρτης του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Συστημάτων του Πανεπιστημίου John Hopkins, παρακολουθεί όλες τις περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε όλες τις χώρες και τις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αφότου εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Γουχάν και άρχισε να εξαπλώνεται τον Δεκέμβριο.

Ποιες ηλικίες χτυπάει ο κορονοϊός και σε ποιες περιοχές στην Ελλάδα εντοπίζονται τα κρούσματα. Tι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο νέος κορονοϊός, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, βρίσκεται σε εξέλιξη και ο παρακάτω χάρτης αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο τις όποιες αλλαγές συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τις χώρες και περιοχές που καταγράφονται κρούσματα, πόσα είναι αυτά και ποιος είναι ο αριθμός των θυμάτων.

Ο συγκεντρωτικός αυτός πίνακας συλλέγει στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αλλά και την κινεζική ιστοσελίδα DXY, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και το CCDC.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Η τήρηση απόστασης ασφαλείας είναι βασικός παράγοντας προστασίας. Πως γίνεται η κατ’ οίκον «καραντίνα».

Τα αποτελέσματα καλύπτουν την παγκόσμια εικόνα των περιπτώσεων κορονοϊού σε πραγματικό χρόνο. Δεδομένου ότι ο ιός COVID-19 έχει διασπαρεί και στη γειτονική Ιταλία, όπου και καταγράφονται ήδη δεκάδες κρούσματα αλλά και θάνατοι, απαιτείται η προσοχή όλων μας, προκειμένου να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

To άρθρο Ο κορονοϊός σε LIVE χάρτη – Τα κρούσματα και οι νεκροί από την πανδημία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Πηγή άρθρου: Newsit.gr