Ουκρανία: Επεισόδια και τραυματισμοί έξω από τη βουλή – 1.000 διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο (βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την ουκρανική Βουλή, όταν περίπου 1.000 διαδηλωτές, ανθρακωρύχοι, βετεράνοι του πολέμου του Αφγανιστάν αλλά και πρώην εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο. 

Η απόπειρά τους αποκρούστηκε άμεσα από αστυνομικές δυνάμεις, που συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, προσπαθώντας να τους εμποδίσουν. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δέκα άτομα μεταξύ των οποίων οκτώ αστυνομικοί. 

Σύμφωνα με το Ria Novosti που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, δύο πολίτες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. 

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Κιέβου, Αντρεί Κρισένκο δήλωσε ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα που είχαν τραυματισθεί ελαφρά όπως και σε οκτώ αστυνομικούς που επίσης είχαν τραυματισθεί ελαφρά. 

Τι ζητούν οι διαδηλωτές 

Οι ανθρακωρύχοι ζητούν να ψηφιστεί σχετικός νόμος, για την χρηματοδότηση των ανθρακωρυχείων, ενώ οι βετεράνοι του πολέμου του Αφγανιστάν και οι πρώην αστυνομικοί ζητούν να αποκατασταθούν οι συντάξεις τους και οι παροχές.

Στους διαδηλωτές απευθύνθηκε η αντιπρόεδρος της ουκρανική Βουλής Ιρίνα Γκεράσενκο, η οποία πρότεινε σε 112 εκπροσώπους των διαδηλωτών να συγκροτήσουν ομάδα πρωτοβουλίας, η οποία εν συνεχεία εισήλθε στο κοινοβούλιο για διαπραγματεύσεις.

Σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς που έγιναν το Μάρτιο, είχαν σημειωθεί επεισόδια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δέκα ατόμων, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν, ζητώντας να μην εγκριθεί σχετικό νομοσχέδιο που έδινε μεγαλύτερη αυτονομία στις περιοχές που ελέγχουν οι αποσχιστές.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr