Οδηγός Σεμιναρίων Ελληνικών Πανεπιστημίων για Εκπαιδευτικούς

Την περιοδο που διανύουμε, μετράμε αντίστροφα για την εναρξη του σχολικό έτους αλλά και της νέας ακαδημαϊκής χρονιά.

Το τέλος Αυγούστου και κυρίως η περίοδος του Σεπτεμβρίου είναι μια χρονική στιγμή πολύ σημαντική για τους εκπαιδευτικούς και κυρίως για τον μεγάλο αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που κάνει αίτησεις και περιμένει να δει το όνομά του στους πίνακες των προσλήψεων.

Η μάχη για “σκαρφάλωμα” στους πίνακες αναπληρωτών αλλά και η προσπάθεια σταθεροποίησης  των θέσεων των μονίμων εκπαιδευτικών ωθεί νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων να προχωρούν σε επιμορφωτικές διαδικασίες Σεμιναριακού και Μεταπτυχιακού επιπέδου από Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Κολέγια και άλλους φορείς.

Οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο επιλέγουν να παρακολουθήσουν κάποιο σεμινάριο ή Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ώστε να διερύνονουν τους ακαδημαικούς τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους αλλά και να μπορούν να ενταχθούν με καλύτερους όρους στην αγορά εργασίας.

Στο παρών αφιέρωμα – Οδηγό το alfavita.gr θα παρουσιάσει τα κορυφαία Σεμινάρια  – ELearning των Ελληνικών Πανεπιστημίων που αφορούν εκπαιδευτικούς σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα ώστε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τις επιλογές που έχουν.

Πρόγραμμα Ετήσιας Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή στο ΕΚΠΑ

Το Πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, του Ε.Κ.Π.Α,  διοργανώνεται για δέκατο τρίτο κατά σειρά έτος με αντικείμενο: «ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Δυσοθρογραφία, Δυσπραξία), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα,  Διαταραχές Συμπεριφοράς, Αισθητηριακές – Κινητικές Αναπηρίες, Νοητική  Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχικές Διαταραχές  παιδιών και εφήβων, Ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση, Συμβουλευτική Γονέων, Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Πρακτική Άσκηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο νευρολόγος- ψυχίατρος, καθηγητής  Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Παπαδάτος.

Περίοδος Αιτήσεων: Ανοικτή
Διάρκεια: 500 ωρών

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΠΤΔΕ

Το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει δια ζώσης (εκ των οποίων το 20% μπορεί να υλοποιείται και εξ αποστάσεως) επιμορφωτικό πρόγραμμα-σεμινάριο ειδίκευσης διάρκειας 162 ωρών με τίτλο: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Μικροδιδασκαλίες – Μικρομαθήματα- Πρακτική Άσκηση».

Το δια ζώσης επιμορφωτικό πρόγραμμα-σεμινάριο ειδίκευσης προσφέρει Πρακτική Άσκηση 60 ωρών, κατά την οποία κάθε εκπαιδευόμενος θα σχεδιάσει και θα εκτελέσει μια μικροδιδασκαλία/ένα μικρομάθημα. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προετοιμάζονται ουσιαστικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ

 

Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 162 ωρών

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

Σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή από την Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ

Η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 9ο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή, διάρκειας 510 ωρών. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό & βοηθητικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, θεραπευτές και σε φοιτητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Ενδεικτική θεματολογία: Μαθησιακές Δυσκολίες, Αυτισμός, Παράλληλη Στήριξη, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Προβλήματα Λόγου και Ομιλίας, Νοητική Υστέρηση, Πρώιμη Παρέμβαση & Σχολική Ετοιμότητα, Κινητικές Αναπηρίες.

Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 510 ωρών

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

Επαγγελματικά Προγράμματα Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου​

1. Κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή.​

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζομένους στην ψυχική υγεία, φοιτητές και άλλες συναφείς ειδικότητες, που προσβλέπουν σε πρόσληψη σε δομές ειδικής αγωγής. Διά ζώσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αποκλειστικά διαδικτυακά για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο ή Έλληνες του Εξωτερικού

Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 450 ωρών

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

2. Κατάρτιση στην Παιδοψυχολογία​

Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία με έμφαση την Έρευνα, στη Σχολική Ψυχολογία και τις αναπτυξιακές διαταραχές και αποκλίσεις

Διαδικτυακό Πρόγραμμα 500 ωρών με δυνατότητες μικτής (blended) διδασκαλίας για όσους το επιθυμούν. (Προαιρετικές διά ζώσης συναντήσεις ανατροφοδότησης σε Αθήνα και Θεσσαλονικη για δύο Σαββατοκύριακα το έτος, σύνολο διά ζώσης ωρών 40). (Δυνατότητα προαιρετικής ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σύνολο ωρών 50)
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζομένους στην ψυχική υγεία, φοιτητές και άλλες συναφείς ειδικότητες, που προσβλέπουν σε πρόσληψη σε αντίστοιχες δομές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα

Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή

Διάρκεια: 450 ωρών

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

Tweet

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr