Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της 20χρονης Ειρήνης που συνελήφθη με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Στο Ανώτερο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ διαβιβάστηκε η υπόθεση της 20χρονης Ειρήνας, η οποία συνελήφθη με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του κρατιδίου. Έως και τη συγκρότηση Σώματος για την εκδίκαση της υπόθεσης, η νεαρή θα παραμείνει στη φυλακή.

Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της 20χρονης Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος τονίζει ότι η ίδια δήλωσε αθώα ενώπιο του αρμόδιου δικαστού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνηγόρου της Ειρήνης:

«Κατά τη χθεσινή (Δευτέρα, 09.07.2018) ορισθείσα δικάσιμο και μετά από σειρά αναβολών, η προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Χογκ-Κονγκ και κατηγορούμενη για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστού και στην υποβληθείσα, κατά το ισχύον εκεί δικονομικό σύστημα, ερώτησή του αν δηλώνει ένοχη ή αθώα, εδήλωσε αθώα.

Μετά τη δήλωσή της αυτή, ο Δικαστής απεφάνθη ότι είναι ανορμόδιος ο ίδιος να εκδικάσει την υπόθεση και παρέπεμψε τη σχετική δικογραφία στο Ανώτερο Δικαστήριο (High Court). Όταν κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών η υπόθεση κριθεί ώριμη προς εκδίκαση, τότε το δικαστήριο θα σχηματίσει σώμα, αποτελούμενο από επτά (7) ενόρκους (πολίτες), οι οποίοι μετά από σειρά συνεδριάσεων, θα αποφασίσουν για την ενοχή ή αθωότητά της.

Επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι η απόφαση της Ειρήνης να δηλώσει αθώα, ελήφθη αποκλειστικά από την ίδια και την οικογένειά της και μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τον ορισθέντα από την αρχή συνήγορο υπεράσπισής της, διακεκριμένο ποινικολόγο του Χονγκ- Κονγκ.

Η Ειρήνη στάθμισε τις δικονομικές συνέπειες και τα «υπέρ και κατά» της απόφασής της αυτής, η οποία, όμως, είναι απόλυτα συμβατική με την διακηρυγμένη και σταθερή θέση της ότι είναι αθώα».

20χρονη
Χονγκ Κονγκ
Κοκαΐνη

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr