Μυστήριο για γερούς λύτες: Ινδιάνος με κινητό τηλέφωνο σε πίνακα του 1937; (φωτό, βίντεο)

Τα smartphones έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Αρκετοί είναι αυτοί που ξυπνούν το πρωί και πρώτα κοιτάζουν τα social media και μετά τα παιδιά, σκυλιά, γατιά κ.λπ. Πρόκειται για μια συνήθεια που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια.

Μήπως, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα; Μια λεπτομέρεια σε πίνακα του ζωγράφου Ουμπέρτο Ρομάνο έρχεται να δώσει μπόλικη τροφή για σκέψη σε συνωμοσιολόγους και σε όσους πιστεύουν στα ταξίδια στον χρόνο.

Ο πίνακας απεικονίζει τον ιδρυτή του Σπρίνγκφιλντ στη Μασαχουσέτη να περιβάλλεται από αυτόχθονες ινδιάνους. Ο Γουίλιαμ Πίντσον ήταν έμπορος γούνας και εξερευνητής. Ανάμεσα στους Ινδιάνους υπάρχει και ένας άνδρας με φτερά στα μαλλιά που κρατά στο χέρι του ένα αντικείμενο που παραπέμπει σε… κινητό. Μάλιστα, δεν λείπουν και εκείνοι που κάνουν λόγο για… selfie, κρίνοντας από τη στάση του σώματος και το βλέμμα του ινδιάνου. Ο πίνακας είναι του 1937.

Πάντως, ιστορικοί τέχνης επισημαίνουν πως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για έναν καθρέφτη. Σύμφωνα με μελετητές της αμερικανικής ιστορίας, οι Ευρωπαίοι άποικοι είχαν φέρει μαζί τους τέτοια αντικείμενα, εντυπωσιάζοντας τους αυτόχθονες. Μάλιστα, τα αντάλλαζαν με πολύτιμα μέταλλα.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr