Με δηλώσεις στο Reuters αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιχειρούν να ανασκευάσουν την δήλωση Τραμπ περί αποχώρησης από την Συρία

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι «H δήλωση Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας αντικατόπτριζε εσωτερικές συζητήσεις με συμβούλους, παρ’όλα αυτά η πολιτική απέχει πολύ ακόμα από την ολοκλήρωση της».

Ο δεύτερος αξιωματούχος είπε ότι οι σύμβουλοι Εθνικής Ασφαλείας του Ν.Τραμπ του έχουν τονίσει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν σε μερικούς αριθμούς για τουλάχιστον 2 ακόμη χρόνια για να διασφαλίσουν ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει μόνιμη βάση.

Κορυφαίος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ανέφερε πως πρόσφατα έγινε συνάντηση στον Λευκό Οίκο για το θέμα της Συρίας αλλά δεν έχει καθοριστεί καμία στρατηγική που να δείχνει πως οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν.

«Μέχρι τώρα ο Ν.Τραμπ δεν έχει δώσει καμία εντολή να φύγουμε από εκεί» ανέφερε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Συνολικά, 4 αξιωματούχοι από το Πεντάγωνο, το State Department, και τη CIA ανέφεραν σήμερα Παρασκευή πως αιφνιδιάστηκαν από τις παρατηρήσεις του Ν.Τραμπ με έναν ανώτερο αξιωματούχο της CIA να σχολιάζει «φαίνεται να είναι χωρίς καμία προετοιμασία…».

Οι απόψεις του Ν.Τραμπ θα τον φέρουν σίγουρα σε αντιπαράθεση με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα ΗΕ και νέο Σύμβουλο Ασφαλείας, John Bolton, τον Υπουργό Άμυνας, James Mattis, ανέφεραν αμερικανικές πηγές.

Επιπλέον το State Department και το Αμερικανικό Γραφείο για την Διεθνή Ανάπτυξη έχουν δεκάδες εργαζομένους στο έδαφος για την σταθεροποίηση των αστικών πόλεων μετά την ήττα του ISIS.

Αυτοί εργάζονται μαζί με συναδέλφους τους σε τομείς όπως ύδρευση, αποκατάσταση, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σχολεία, νοσοκομεία. Συνεπώς οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν μπορούν να αποχωρήσουν.

Ο προηγούμενος ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, είχε αναφέρει πως τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αποχωρήσουν και θα παραμείνουν στην περιοχή για να αποτρέψουν την δημιουργία νέας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κανείς δεν γνώριζε και κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις αξιωματούχων για τις δηλώσεις Ν.Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με το Λευκό Οίκο ενώ η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert, ανέφερε πως δεν γνώριζε τίποτα περί απόσυρσης αμερικανικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δεν απάντησε στις ερωτήσεις.

«Εχουμε σημαντική δουλειά να κάνουμε ακόμη για να διασφαλίσουμε την ήττα αυτών των εξτρεμιστών» είπε ελάχιστες ώρες πριν τα σχόλια Τραμπ, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Dana White .

Ο Τραμπ περνάει το Σαββατοκύριακο του καθολικού Πάσχα στην θερινή κατοικία του  στο Palm Beach, της Φλόριδα . Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Richfield, του Οχάιο την Πέμπτη, αποκάλυψε την επιθυμία του να αποσύρει άμεσα τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία και να αφήσει την ασφάλεια στις περιφερειακές χώρες.

Ο ίδιος τόνισε  ότι με βάση τις επιτυχίες της συμμαχίας εναντίον των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους… «βγαίνουμε πολύ σύντομα από τη Συρία».

«Ας το φροντίσουν  άλλοι τώρα το θέμα της ασφάλειας , πολύ σύντομα, πολύ σύντομα, αποσυρόμαστε », είπε ο Τραμπ . «Θα πάμε πίσω στη χώρα μας, όπου ανήκουμε, και όπου θέλουμε να είμαστε», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr