Μεξικό: Απήγαγαν νεοεκλεγείσα γερουσιαστή

Τη νεοεκλεγείσα γερουσιαστή του Μεξικό Νόρμα Αζουκένα Ροντρίγκεζ Ζαμόρα απήγαγαν ένοπλοι, σε αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Χιντάλγκο. 

Δύο άνδρες πυροβόλησαν το αυτοκίνητο της Ροντρίγκεζ, τραυματίζοντας ένα βοηθό καθώς και τον οδηγό και προκάλεσαν την ανατροπή του οχήματος. 

Οι ένοπλοι τράβηξαν τη γερουσιαστή από το αυτοκίνητό της και την ανάγκασαν να μπει στο δικό τους όχημα. 

Η απαγωγή γίνεται ένα μήνα αφότου ο δήμαρχος της πόλης του Ναουπάν σκοτώθηκε στην ίδια περιοχή. 

Η Ροντρίγκεζ εξελέγη την 1η Ιουλίου για να εκπροσωπεί την ανατολική πολιτεία Βερακρούζ σστο Κογκρέσο για το κεντροαριστερό κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD). 

Η 32χρονη επρόκειτο να αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου. Η πολιτεία στην οποία εξελέγη θεωρείται ως η πιο βίαιη στο Μεξικό. 

Πριν εκλεγεί στο Κογκρέσο, η Ροντρίγκες ήταν δήμαρχος σε πόλη του Βερακρούζ. 

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, η απαγωγή της έγινε καθώς ταξίδευε σε αυτοκινητόδρομο στο γειτονικό Χιντάλγκο. Στην ίδια περιοχή είχε γίνει η απαγωγή του δημάρχου του Ναουπάν, που βρέθηκε νεκρός στις αρχές του μήνα. 

Οι πολιτικοί στο Μεξικό συχνά γίνονται στόχος βίαιων εγκληματικών ομάδων, εάν ασχοληθούν με τις παράνομες δραστηριότητές τους. 

Η προεκλογική εκστρατεία για τις γενικές εκλογές του 2018 σημαδεύτηκε από αύξηση των περιστατικών βίας κατά πολιτικών υποψηφίων. 

Μέλη του κόμματος της Ροντρίγκεζ ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απελευθερωθεί σώα και ασφαλής.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr