Μήνυση κατά Μαρινάκη προαναγγέλει ο Τζανακόπουλος – Στα άκρα οι σχέσεις της Κυβέρνησης με τον επιχειρηματία

Μαίνεται δίχως σταματημό ο πόλεμος ανάμεσα σε Βαγγέλη Μαρινάκη και ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση περνά στην επίθεση κατά του επιχειρηματία με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις, οι οποίες ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, επιχειρώντας να εκδικηθεί τον ισχυρό άνδρα του ομίλου ΔΟΛ για την κριτική, που ασκούν οι εφημερίδες του προς την κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί μάλιστα να ταυτίσει τον κ. Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΝΔ, παρουσιάζοντας πότε τον επιχειρηματία να λειτουργεί προς πολιτικό όφελος του Κ. Μητσοτάκη και πότε τον πρόεδρο της ΝΔ να λειτουργεί υπέρ του επιχειρηματία.

Αφορμή για το νέο κύκλο σύγκρουσης αποτέλεσε το τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε προχτές το βράδυ ο κ. Μαρινάκης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο προκειμένου να τον ρωτήσει ποιος είναι ο συντάκτης των κυβερνητικών ανακοινώσεων, καθώς ο ίδιος ήθελε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το περιεχόμενο κυβερνητικής ανακοίνωσης που αναφερόταν στο πρόσωπό του με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε το τηλεφώνημα και υπαινισσόμενος απειλητικό ύφος από τον συνομιλητή του.

Την επομένη, συνομιλητές του επιχειρηματία επιβεβαίωναν ότι όντως έγινε το τηλεφώνημα από την πλευρά του, χωρίς ωστόσο να αποδεχτούν οποιαδήποτε αιχμή για απειλές.

Σήμερα η κυβέρνηση επανήλθε με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για δημοσιεύματα των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ( για δημοσιεύματα σε σχέση με συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών) σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι : «Η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας. Ανακοινώνουμε ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής. Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του Κυρίου Μαρινάκη όσο και κατά του κυρίου Κουρτάκη ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις».

Αναφερθείς στην τηλεφωνική συνομιλία του περασμένου Σαββάτου, όταν του τηλεφώνησε ο Β. Μαρινάκης, έκανε λόγο για κίνηση που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση.

«Ο κ. Μαρινάκης τηλεφώνησε το Σάββατο σε μία κίνηση που προξενεί αλγεινή εντύπωση. Ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζω. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνομιλία τυπική. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν σχέση με τις δικές μου απόψεις. Ο κ. Μαρινάκης μπορεί να τηλεφωνεί νύχτα. Να ζητάει με απειλητικό τόνο να μάθει συντάκτες ανακοινώσεων. Αυτά δεν πιάνουν σε αυτή την κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Η κυβέρνηση δεν απειλείται, ούτε συνομιλεί νύχτα. Ο κος Μαρινάκης που διώκεται για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις και εμπορία ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει με χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με τον κο Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο ένα ιστορικό συγκρότημα τύπου πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες».

Για τον χαρακτηρισμό «ναρκέμπορος» που απέδωσε το non paper του Μαξίμου στον κ. Μαρινάκη – και ήταν η αφορμή για να τηλεφωνήσει ο επιχειρηματίας στον υπουργό Επικρατείας, προκειμένου να ζητήσει το όνομα του συντάκτη της ανακοίνωσης και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη – τόνισε πως «αργά ή γρήγορα η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό “ναρκέμπορος” και πρόσθεσε: «Την τελική ευθύνη των ανακοινώσεων την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση από την πλευρά του κ.Μαρινάκη.

 

Πηγή άρθρου: Pronews.gr